DESK'ten 'sağlıkta katkı payı' alınmasına tepki


SAMSUN (CİHAN)- Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı Ofis-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, sağlık hizmetlerinde memur ve emeklilerden kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

Devletin, memurlardan ve emeklilerden hastane, doktor ve ilaç katkı payı adları altında kesinti yapmasının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yeri olmadığını hatırlatan Gül, "Bu uygulama bir zamanlar bankaların çekilen kredilerden dosya masrafı adı altında para alması ile eş değerdedir." dedi.

Söz konusu uygulamanın son bulması gerektiğini kaydeden Fevzi Gül, şunları söyledi: "Son zamanlarda sürekli artan hastane, doktor ve ilaç katkı payları, geçinmekte zorluk çeken ve emeği ile geçinmeye çalışan insanların belini bükmeye başlamış ve insanlar sağlık hizmeti almak için doktora ya da hastaneye gitmeye korkar hale getirmiştir. Hastaneye ve doktora giden memur ya da emekli de zaten doktora gitse bile ilacını alamadan gene eli boş bir şekilde evine dönmektedir. Çünkü yemeye ekmek bulamayan emekli ve memur enflasyon 9,32 iken, 3+3=6'ya toplu görüşme masasında imza atarak, kendilerini yoksulluğa ve açlığa terk eden yetkili konfederasyon yüzünden ilacını alamamaktadır."

Tüm sendika konfederasyonlarına ve sivil toplum kuruluşlarına da seslenen Fevzi Gül, "Gelin hep birlikte el ele verip bu haksız uygulamayı yargıya taşıyalım ve hesap soralım. Garip, fakir fukaranın duasını almak istiyorsanız, bu adımı hep birlikte atalım ve tıpkı bankaların aldığı haksız kazanç gibi bu paralarımızı geri alarak bu haksız uygulamayı ortadan kaldıralım. Devlet, Anayasaya gereği vatandaşının sağlığından sorumludur. Bu sebeple 'sağlıkta katkı payına hayır' demek için bir kez olsun bir araya gelelim ve bu sorunu ortadan hep birlikte kaldıralım. Ayrıca buradan yetkili sendikaya sesleniyorum; vicdanınızı rahatlatmak ve kamuoyundaki kaybettiğiniz itibarınızı, saygınlığınızı yeniden kazanmak istiyorsanız fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını kimseye yedirmeyin. Gelin, bu durumu biran evvel hep birlikte çözelim." diye ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber DESK'ten 'sağlıkta katkı payı' alınmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER