Destici: Hükümet, emniyet müdürünü görevden almayla işin içinden sıyrılamaz

Destici: Hükümet, emniyet müdürünü görevden almayla işin içinden sıyrılamaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Garı kavşağında gerçekleşen patlamanın ardından sonraki görevden almaları değerlendirerek, "Ankara Emniyet Müdürü ve ona bağlı iki şube müdürünün görevden alınmasıyla Türkiye'yi yönetenler bu işin içinden sıyrılamaz. Hata, ihmal ve kusurlarını bu şekilde örtmüş sayılmazlar."

Mustafa Destici, partisinin Şentepe'deki seçim bürosu açılışına katıldı. Partisinin 2. Bölge Seçim Yönetim Merkezi açılışını gerçekleştiren Destici, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara'daki patlamanın faillerinin tespit edildiğinin bilgisini aldıklarını söyleyen Destici, önemli olanın faillerin arkasındaki kişilerin bulunup hak ettiği cezayı almaları gerektiğini kaydetti. Patlamada istihbarat zafiyeti olduğunu başından beri dile getirdiklerini ifade eden Destici, "Emniyet Müdürü ve ona bağlı iki şube müdürünün görevden alınmasıyla Türkiye'yi yönetenler bu işin içinden sıyrılamaz. Hata, ihmal ve kusurlarını bu şekilde örtmüş sayılmazlar." diye konuştu.

"BAŞBAKAN, KENDİNİ ORADA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİ YERİNE KOYSUN"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın 'bağımsız bakanlar' olduğunu söylediğini ifade eden Destici, "Sayın Başbakan geçsin muhalefet tarafında ve bir de bu pencereden olaylara baksın. Geçsin, orada hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerinin yerine kendini bir koysun ondan sonra bu değerlendirmeleri yapsın. Evet, Sayın Başbakan burada bir zafiyet var mı, var. İlgili Ankara Emniyet Müdürü'nün, müdür yardımcılarının görevden alınması bile bunun bir göstergesi. Siz de bunu kabul ediyorsunuz. Ankara'nın göbeğinde, Emniyet Müdürlüğüne yakın bir mesafede iki tane canlı bomba patlıyor ve siz 'bir zafiyet, hata yok' derseniz doğru konuşmamış olursunuz. Milletimiz nezdinde inandırıcılığınız olmaz. Gülünç duruma düşersiniz. Hele bir de bu bakanlar 'bağımsız' derseniz daha da gülünç duruma düşersiniz. Onun için, çok fazla gülünç duruma düşmeden, millet nezdinde itibar kaybı yaşamadan bu işin gereğini yapın." şeklinde konuştu.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

'Başbakan Davutoğlu, saldırı, seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidarını engellemek için yapıldığını söyledi' diyen BBP lideri, şu ifadeleri kullandı: "Eğer biz bu saldırıları böyle değerlendirirsek, Sayın Başbakan, 'AK Parti'nin iktidarını engellemek için yapıldı' derse, bir başka siyasi parti genel başkanı da çıkıp 'AK Parti'yi iktidar yapmak için yapıldı' derse, bir başka parti de 'bizi barajın altına yapıldı' derse bu saldırıyı gerçekleştirenler amacına ulaşmış olur. Bunlar yapmak istediği bir taşla 3 kuş vurmaktır. Sayın Başbakan bu saldırı, sizin dediğiniz gibi bir partinin iktidarını engellemek için yapılmamıştır. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmıştır. Hep birlikte, saldırıyı gerçekleştirenlerin yüzüne çarpacağız ki, ancak oradan buradan birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza ederek çıkabiliriz. Ama bunu sen, ben kavgasına, parti kavgasına dönüştürürsek o zaman burada ülkemiz de kaybeder milletimiz de kaybeder. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa, hepimiz bundan zarar görürüz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinde muhalefet partilerini eleştirdiğini aktaran Destici, cumhurbaşkanının daha bütünleyici daha kucaklayıcı bir tarzda konuşması içinde bulunması gerektiğini söyledi.emniyet-mudurunu-gorevden-almayla-isin-icinden-siyrilamaz-1906812.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Hükümet, emniyet müdürünü görevden almayla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER