Avrupa'nın en büyüğü Portekiz

EURO 2016 final mücadelesinde Portekiz ile turnuvaya ev sahipliği yapan Fransa'yı 1-0 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Avrupa'nın en büyüğü Portekiz

Mücadele İngiliz hakem Clattenburg'un düdüğüyle başladı. 

Portekiz'ın 18 yaşındaki oyuncusu Renato Sanchez, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Sanches, Avrupa Şampiyonası finallerinde forma giyen en genç oyuncu oldu. 



Ronaldo, 8. dakikada Payet'in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Yıldız futbolcu kenara geldi. Tedavisinin ardından oyuna dahil oldu. 

9. dakikada Griezmann'ın kafa şutunda Patricio topu güçlükle kornere çeldi. 

10. dakikada Payet'in ortasında Giroud kafayı vurdu, top Patricio'nun kucağında kaldı. 

Ronaldo gözyaşları içinde!

8. dakikada Payet'in müdahalesi sonrası yerde kalan ve sakatlanan Ronaldo, kenarda tedavi edilmiş ve oyuna yeniden girmişti. Ancak 17. dakikada bir kez daha yerde kalan Ronaldo, bu kez gözyaşlarına hakim olamadı. Yeniden kenara gelen Ronaldo, bir süre sonra oyuna dahil oldu fakat yine kısa bir süre sonra yerde kaldı, gözyaşlarına hakim olamadı, sedyeyle kenara geldi...

Ünlü yıldız tribünlerden yükselen alkışlar içerisinde oyundan çıktı.

33. dakikada rakibinden çok şık bir şekilde sıyrılan Sissoko, ceza sahası içerisinde sağ ayağıyla çok sert vurdu, Lloris topu çeldi.

İlk yarının son saniyelerinde Evra ve Quaresma hava topuna çıkarken kafa kafaya çarpışarak yerde kaldılar. Tedavisi saha içinde yapılan iki oyuncu oyuna kaldıkları yerden devam etti.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Her iki takımın teknik direktörü ikinci yarıya başlarken oyuncu değişikliği yapmadı. 

54. dakikada Portekiz kalesinin bulunduğu köşeden sahaya bir taraftar girdi. Güvenlik güçleri taraftarı yakalayarak saha dışına çıkardı.

58. dakikada Griezmann'ın yerden sert şutu kaleci Lloris'te kaldı. 

Griezmann bir kez daha golle burun buruna geldi. Genç futbolcu 66. dakikada ceza sahasına açılan ortaya çok iyi yükseldi. Griezmann'ın kafa vuruşunda top üst direği sıyırarak auta gitti.

75. dakikada Fransa yine gole çok yaklaştı. Grioud vurdu, Patricio kurtardı!

84. dakikada Sissoko, ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı. Patricio bir kez daha topu kurtardı.

90+2'de Gignac'ın kaleye yakın bir noktadan yaptığı vuruşta top direkten döndü. Fransa'nın çok net gol fırsatına direk izin vermedi. Karşılaşmanın 90 dakikası 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Uzatmalara gidilecek...

95. dakikada Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisinde Pepe yükseldi, top ağlara gitti ancak ofsayt bayrağı kalktı.

104. dakikada Ricardo Quaresma'nın kullandığı köşe vuruşunda Eder, topa iyi yükselerek etkili bir vuruş yaptı. Eder'in vuruşunda Lloris gole engel oldu. Uzatmaların ilk yarısında da eşitlik bozulmadı. 15 dakika daha oynanacak.

Guerreiro'nun frikiği direkten döndü!

Portekiz, 107. dakikada frikik kazandı. Topun başına Guerreiro ve Quaresma geçti. Topa Guerreiro vurdu, genç yıldızın şutunda top üst direkte patladı. 

Beklenen gol Eder'le geldi

Bu pozisyonun ardından Eder, 110. dakikada ceza sahasının gerisinden çok sert bir şut çıkardı ve top ağlarla buluştu! Portekiz, Fransa karşısında 1-0 öne geçti. 
<< Önceki Haber Avrupa'nın en büyüğü Portekiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER