Dev İngiliz şirketi, Türkiye pazarından çıktı!

Rekabet Kurulunca, Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki market tekeli Tesco Kipa AŞ hisselerinin, Migros'un patronları tarafından devralınması işlemi Rekabet Kurulunca uygun bulundu.

SHABER3.COM

Tesco Overseas Investments Limited kontrolündeki market tekeli Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda San. AŞ'nin hisselerinin belli oranının, Migros Ticaret AŞ tarafından devralındı. Bu işleme Migros Ticaret AŞ tarafından sunulan taahhüt paketi çerçevesinde izin verildi.

Rekabet Kurulu, Richemont International SA'nın, Kering Eyewear'ın ortak kontrolünü devralması işlemine de onay verdi. Rockwell Collis tarafından B/E Aerospace'in tek kontrolünün devralınması işlemi de Kurul tarafından uygun bulundu.

Böylece Kipa marketleri, daha önce Koç Grubu bünyesinde olan ve Tuncay Özilhan ve Kamil Yazıcı ailelerine ait olan Anadolu Grubu'na satılan Migros'a geçti. Kipa marketlerinin tabelaları Migros olarak değişecek. 

KİPA'NIN TEMELİ 25 YIL ÖNCE ATILDI

Kipa'nın temeli 1992 yılında, 100 patronun girişimiyle İzmir’de atıldı. Market zincirin sitesinde yer alan bilgiyere göre Kipa, bugün 21 şehirde her hafta 1,5 milyon kişiye hizmet veriyor. 
<< Önceki Haber Dev İngiliz şirketi, Türkiye pazarından çıktı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER