Dev marka Türkiye'den çekiliyor

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında dev marka Topshop’un Türkiye’den çıkacağını ve sadece bir tek mağazada satışın devam edeceğini yazdı.

Dev marka Türkiye'den çekiliyor

Özgentürk’ün yazısının o kısmı:

Kuveytli Al Shaya Grubu, aralarında Starbucks, The Body Shop, Miss Selfridge, River Island, Peacocks, Debenhams, Victoria’s Secret, Topshop gibi dünyaca ünlü markaların sahibi uluslararası bir perakendeci.

1890’da kurulmuş, Ortadoğu’nun en bilinen şirketlerinden biri.

Gayrimenkulden, turizme, otomotivden perakendeye 7 ana sektörde faaliyet gösteriyor. Perakendede ise dünya çapında 15 pazarda 70 ünlü markanın temsilciliğini yapıyor, 44 bin kişinin çalıştığı 2 bin 800 mağazayı yönetiyor."


17 MARKASI VAR


Türkiye’ye gelişi 2002 ekonomik krizinin hemen ardından oldu. Kriz sonrası ekonomide başlayan canlanmayı değerlendirerek, Türkiye’ye hızlı bir giriş yapan grubun ilk gelen markaları Topshop, Top Man ve Doroty Perkins’ti. Bugün Türkiye’de 17 markası, 22 ilde 350 mağazası, 2 bin 500 çalışanı var. Bu markalar arasında en başarılısı hiç kuşkusuz Starbucks. Al Shaya grubu bugünlerde yeni kararlar aldı. Türkiye’deki portföyü gözden geçiriyor. Bu doğrultuda Türkiye’ye ilk giren marka olan Topshop’un Türkiye’den çıkmasına karar verildi.


BEKLENEN CİROYA ULAŞILAMADI

Beklenen ciroya ulaşamayan Top Shop’un alışveriş merkezlerindeki yaklaşık 10 mağazası kapatıldı. Miss Selfridge markasının da Debenhams’ın içine alınmasına karar verildi. Topshop’un açık kalan tek mağazası İstanbul Nişantaşı’nda. Al Shaya grubu bu mağazayı bir süre daha açık tutacak. Bu mağazayı işletmek isteyen bir yatırımcı olursa, devretmeye de hazır."


KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber Dev marka Türkiye'den çekiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER