'Devletin meşru güçleri dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır'


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm sürecini değerlendirerek, "Bir elinizde silah olacak bir elinizle de halay çekeceksiniz böyle bir şey olmaz. Öncelikli olarak bütün silahların gömülmesi, üzerine beton atılması ve bir daha Türkiye'de hiç kimsenin, devletin meşru güçleri dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır." dedi.

Geçici Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşk'ünde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine, 37 yıldır devam eden bir terör sürecinin olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Adına ne dersek diyelim, bundan sonra milli birlik ve kardeşlik projesi olarak gördüğümüz bu süreç Türkiye için hayati bir önem taşıyor. Bu 37 yıllık süreçte maalesef 40 binin üzerinde insanımız öldü. Türkiye'de 7 bin insanımız şehit edildi. En az 1,5 trilyon dolar Türkiye'nin ekonomik kaybı oldu. Bütün bunların ortadan kaldırılması ve Türkiye'de tüm kesimlerinin barış ve kardeşliğe sahip çıkacağı yeni bir düzenin başlaması lazım. Terör örgütü ya da terör örgütüne müzahir güçlerin burada iki yüzlü davranmamaları gerekir. Bir elinizde silah olacak bir elinizle de halay çekeceksiniz, böyle bir şey olmaz. Öncelikli olarak bütün silahların gömülmesi, üzerine beton atılması ve bir daha Türkiye'de hiç kimsenin, devletin meşru güçleri dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır. Bu sağlandıktan sonra terör örgütünün Türkiye'de hareket etmesinin imkanı ortadan kaldırıldıktan sonra Türkiye'de bütün vatandaşlarımızın sahip çıktığı barış, milli birlik ve kardeşlik süreci gerçekten bütün yönleriyle ortaya konacaktır. Vatandaşlarımızla aramıza terör örgütünün girmesine artık asla izin ve müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"SURİYE BİR ÖRGÜTLER KONFEDERASYONU HALİNE DÖNMÜŞTÜR"

IŞİD'le mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, Türkiye'nin 20 Temmuz'dan sonra zor bir süreç yaşadığını kaydetti. Üstün bir koordinasyonla, Emniyet birimleri TSK, Özel Harekat, istihbarat birimleriyle bu süreci mümkün olduğu kadar etkin bir şekilde geçiyoruz. Ama Türkiye üzerindeki tehdit sadece Türkiye'nin kendi sınırları içerisindeki terör tehdidi değildir. Özellikle Suriye ve hatta Irak'tan kaynaklanan 1251 kilometrelik sınırımızın öte tarafında yönetilemeyen iki ülkeden bahsediyoruz. Özellikle Suriye'de artık örgütlerin cirit attığı bir coğrafya söz konusudur. Suriye bir örgütler konfederasyonu haline dönmüştür." diye konuştu.

"HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TÜRKİYE'YE TEHDİT OLUŞTURMASINA İZİN VERİLMEYECEK"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti: "IŞİD başta olmak üzere birçok örgüt de doğrudan doğruya Türkiye'yi tehdit altına almak istemektedirler. Dolayısıyla Türkiye IŞİD'e ve Türkiye'ye tehdit oluşturan diğer tüm terör örgütlerine karşı nasıl kendi sınırlarımız içerisinde mücadele veriyorsak, sınırlarımız dışında da mücadeleye kararlıdır. Hiçbir terör örgütünün Türkiye'ye tehdit oluşturmasına izin verilmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık ve bekası meselesidir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Devletin meşru güçleri dışında kimsenin eline silah... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER