DFB, Beckenbauer'e karşı hukuki süreci başlattı


Alman Futbol Federasyonu (DFB), geçtiğimiz günlerde, eski Dünya Kupası Organize Komitesi Başkanı Franz Franz Beckenbauer, iki eski DFB Başkanı ve genel sekreterine karşı 2006 Dünya Kupası öncesi yapılan yolsuzluğun ortaya çıkacak olası zararlarını önlemek için hukuki süreç başlattı.

AP'ye yazılı bildiri yapan DFB, "Federasyon, ileride istenilecek tazminatların zaman aşımına uğramasını engellemek için önlem almıştır." denildi. Bu şekilde, DFB, 2006 Dünya Kupası'nı Almanya'ya getirmek için FIFA'ya ödenen 6,7 milyon Euro'yu geri talep etme hakkını korudu.

Geçen sene Der Spiegel dergisi, Almanya'nın 2006 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapabilmek için DFB üyelerinin rüşvetle dört Asyalı delegenin oyunu satın aldığını iddia etmişti. Kasım ayında istifa eden DFB Başkanı Wolfgang Niersbach ise Beckenbauer'in, FIFA Başkanı Joseph Blatter ile 2002 yılında, 2006 Dünya Kupası'na Almanya'nın ev sahipliği yapması için 6,7 milyon Euro karşılığında anlaştığını söylemişti. Dönemin Adidas CEO'su Robert Louis-Dreyfus tarafından temin edilen bu miktarın, FIFA'dan alınacak 170 milyon Euro'yu garantilemek için ödendiğini savunmuştu.

Ancak, eski DFB Başkanı Theo Zwanziger, Dünya Kupası'nı Almanya'ya getirebilmek için Beckenbauer'in rüşvetin dışında başka bir seçeneğinin olmadığını da iddia etmişti. Beckenbauer ise Dünya Kupası'nın satın alınmadığını savunurken, hata yaptığını kabul etmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber DFB, Beckenbauer'e karşı hukuki süreci başlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER