Din görevlilerine seminer verildi

Din görevlilerine seminer verildi

Nevşehir Müftülüğü din görevlilerine 'Kırım-Kango Kanamalı Ateşi (KKKA), Brusellozis, Akıcı İlaç Kullanımı ve Verem' konulu seminer verildi.

Nevşehir halk sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde din görevlilerine 'Kırım-Kango Kanamalı Ateşi (KKKA), Brusellozis, Akıcı İlaç Kullanımı ve Verem' konularında bilgi verildi.
Seminere Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Şube Müdürü Mustafa Yayla ve Din görevlileri katılırken, konuşmacı olarak ise Dr. Esin Yılmaz Aslan, Dr. Nuray Şentürk, Dr. Zeki Yıldırım ve Ebe Hamiyet Satılmış katıldı.

Müftü Öztürk, burada yaptığı konuşmada din görevlilerinin halk sağlığı, trafik kuralları, sigara, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar gibi toplumu ilgilendiren her konuda eğitici rol oynayıp, topluma önder ve örnek olduklarını belirtip, "Bunun için sizlerin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Semineri kemali dikkatle dinleyeceğinize ve istifade edeceğinize inanıyorum" dedi.

Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Esin Yılmaz Aslan, müftülük ile yapılan seminerdeki amaçlarının din görevlileri ile vatandaşlara uluşmak olduğunu dile getirdi. Hedef kitlenin her yaş grubundaki vatandaşlar olduğunu ve din görevlilerinin bu vatandaşlara daha fazla yakınlığına vurgu yapan Yılmaz Aslan, bu konuları camilerinde vaaz, hutbe ve sohbetlerinde cemaatlerine anlatmalarını istedi.

KKKA'nın kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Esin; "Hastalıktan korunma yolları ve alınması gereken tedbirler hakkında; Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazisi gibi yerlerde oturacağınız yere açık renkli örtü serin. Riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudunuzun ve elbisenizin her yerine dikkatlice bakın. Vücudunuzun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense ve saç dipleri dâhil kontrol edin" dedi. Vücuda tutunan kenenin çıplak elle dokunmadan çıkarılması ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini aktardı.

Dr. Nuray Şentürk ise 'Verem Nedir, Bulaşma Yolları Nerelerdir?', Dr. Zeki Yıldırım 'Akıcı İlaç Kullanımı' ve Ebe Hamiyet Satılmış da 'Brusellozis' hakkında slayt eşliğinde bilgi verdi.

Program sonrası sağlık çalışanları tarafından din görevlilerine konu ile alakalı el broşürleri de dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Din görevlilerine seminer verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER