Diyanet İşleri Başkanı: Batısı ile doğusu bir muhasebe yapmamız gerekmiyor mu?


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Cuma Namazı'na katılmak ve hutbe vermek üzere Diyarbakır'ın Silvan ilçesine geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindekiler Cuma Namazı'nı Selahaddin-i Eyyubi Camii'nde kıldı. Burada vatandaşlarla selamlaşan Prof. Dr. Görmez, daha sonra hutbe verdi.

Hutbede bölgede son günlerde yaşanan olaylara değinen Görmez: "Silvan'da, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Sur'da son aylarda üzüntülü, hepimizi kalbimizden yaralayan acılar yaşadık. Batısı ile doğusu ile hepimizin bir muhasebe yapmamız gerekmiyor mu? Şimdi birlikte rahmana secde etmemiz gereken çocuklarımızı, evlatlarımızı başka ideolojilere, dağlara kaptırmanın hesabını, muhasebesini hep birlikte yapmamız gerekmez mi, biz neden bu hale geldik? İslam alemi neden bu hale geldi? Suriye'de, neden ateşler yükseliyor? Ümmetin bütün çocukları neden ateşlerde yanıyor? Bağdat'ta neler oluyor? Sana'da, Yemen'de neler oluyor? Ne büyük acılar yaşanıyor. Müslümanlar neden vahdeti terk etti. Neden Tevhid'den uzaklaştı? Neden selam yurdu selam olmaktan çıktı? Neden eman yurdu eman olmaktan çıktı? Bu soruları kendimize sormak durumunda değil miyiz?" dedi.

Dün akşam Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Görmez, hutbenin sonunda cemaate Kürtçe hitap etti. Görmez şunları söyledi: "Daha dün buraya yakın birkaç kilometre ötede bir karakolda ne büyük bir fecaat yaşandı. Şehit olan bütün çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Cenab-ı Hak millet olarak bizi bir an önce kan dökmekten muhafaza eylesin. Kalplerimizi birleştirerek kardeşlik potasında eriyerek bu vatanı birlikte imar ederek, barışı ve kardeşliği yeniden egemen kılmayı cenabı hak bizlere nasip eylesin. İslam'ın bize kazandırdığı en büyük vasıflardan birisi özgürlüktür. Özgürlük yani azadi. Ancak geçen hafta Cizre'de de ifade ettim, aynı ifadeleri sizin lisanınızla ifade etmek isterim ki, İslam olmazsa özgürlük olmaz. İman olmazsa özgürlük olmaz tevhid olmazsa özgürlük olmaz. Kurtuluşumuz imanladır, İslam'ladır, Tevhidledir. Allah kardeşliğimizi daim etsin."

Daha sonra Cuma Namazı'nı kıldıran Görmez, namaz sonrasında cemaatle tokalaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı: Batısı ile doğusu bir muhasebe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER