Diyarbakır Barosu: Hiçbir gerekçe bebeklerin ölümünü haklı göstermez


Diyarbakır Baro Başkanlığınca, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, "Hiçbir gerekçe, sivil yerleşim yerlerinde çocukların ve bebeklerin ölümüne neden olan bu tür eylem ve saldırılar ile bunlara karşı yapılan ve kentlerimizde ağır tahribatlara, masum insanların ve çocukların ölümüne, cenazelerin günlerce sokak ortasında kalmasına sebep olan eylem ve operasyonları haklı gösteremez." denildi.

Yazılı açıklamada şöyle denildi: "Biz Diyarbakır Barosu olarak, başta yaşam hakkı olmak üzere barış, kardeşlik, toplumsal birlikteliğimize ve barış içinde birlikte demokratik bir ülkede yaşama arzu ve istemine yönelik her türlü saldırıları kınadığımızı ve insan hakları ihlallerine karşı olduğumuzu defalarca kamuoyu ile paylaştık. Silahlı çatışmaların ve eylemlerin hiç kimseye bir şey kazandırmadığı, kazandırmayacağı ve bu tür eylem ve çatışmaların toplumumuzda onarılmaz derin yaralara neden olduğu, kırk yıllık ağır çatışmalı süreç deneyimi bize fazlasıyla göstermiştir. Türkiye toplumu ve halkları olarak bütün sorunlarımızı diyalog ve müzakere ile çözmek dışında hiç kimsenin bir şansının olmadığını herkesin bilmesi gerekir.

"DERHAL YERLEŞİM YERLERİNDEKİ SALDIRI VE ÇATIŞMALARA SON VERİLMELİ"

Demokratik barışçıl bir çözüm yoluna dönülmesi için derhal yerleşim yerlerindeki çatışmalara ve bu tür eylem ve saldırılara son verilmelidir. Hiçbir gerekçe, sivil yerleşim yerlerinde çocukların ve bebeklerin ölümüne neden olan bu tür eylem ve saldırılar ile bunlara karşı yapılan ve kentlerimizde ağır tahribatlara, masum insanların ve çocukların ölümüne, cenazelerin günlerce sokak ortasında kalmasına sebep olan eylem ve operasyonları haklı gösteremez. Bir an önce kentimizdeki ve bölgemizdeki silahlı çatışma ve sokağa çıkma yasakları sürecinin sona ermesini umut ediyor, sivil yerleşim yerlerinde çatışmalara zemin oluşturan ve toplumun sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık gibi günlük yaşamı derinden etkileyen ve toplumun vicdanını rahatsız eden fiil ve uygulamalar ile operasyonlardan kaçınılmalısını istiyoruz. Bu bağlamda bu saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve toplumumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Barosu: Hiçbir gerekçe bebeklerin ölümünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER