Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı


Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan ve 7 polisin şehit olmasına 15 polis ile 15 sivilin yaralanmasına sebep olan terör saldırısıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı. Gözaltına alınan bir kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"İlimiz Bağlar ilçesi, Bağcılar Mahallesi 1216. Sokak'ta meydana gelen bomba yüklü araç ile saldırı sonucu 7 polis memurumuz şehit olmuş, 15 polis memurumuz ile 15 sivil olmak üzere toplam 30 vatandaşımızın yaralandığı olayla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; olayla ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheliler A.Ç., Ö.G. ve R.G. isimli 3 kişi, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından cumhuriyet başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra şüpheliler A.Ç. ve Ö.G. isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma), Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.a (Tasarlayarak Öldürme) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları, şüpheli R.G., isimli 1 kişi hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişlerdir.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin 2016/161 sorgu numarası ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler A.Ç. ve Ö.G. isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma), Türk Ceza Kanunu'nun 82/1.a (Tasarlayarak Öldürme) maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilmiş olup, konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmiş olup, şüpheli R.G. isimli 1 kişi hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma) maddesi kapsamındaki eylemi iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir."

Saldırıyla ilgili dün Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili 2 kişi daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER