Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör saldırısı


Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü binası civarında teröristlerce gerçekleştirilen bombalı ve uzun namlulu saldırı sonucu en az 15 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, PKK'ya bağlı teröristler, saat 23.45 sıralarında Emniyet Müdürlüğü binası civarında güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenledi. Saldırı sonucu yaşanan patlamada en az 15 kişi yaralandı. Patlamanın ardından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere karşılık verildi. Teröristler bölgeden kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Patlamanın şiddeti çevre mahallelerden de hissedildi. Patlamanın etkisiyle bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. İlçede bazı mahallelerde elektrikler kesildi. Emniyet binası ve lojmanlarda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralılar ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada, Diyarbakır'dan tavkiye gönderilen asker ve polislerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçeye giriş ve çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER