Diyarbakır'ın hayırsever Sakıp Amcası hakka yürüdü


Diyarbakır'da 7'den 70'e herkese yaptığı yardımlarla bilinen Halidiye Eğitim Vakfı Başkanı Sakıp Ayhan hayatını kaybetti. Özellikle öğrencilere yaptığı eğitim yardımlarıyla bilinen Ayhan 86 yaşında hakka yürüdü. Üç ayların başladığı ilk gün iftara dakikalar kala kendi evinde vefat eden Ayhan, son onlarına kadar hayır işlerinde koşturdu.

Anadolu'nun zengin coğrafyasında yoğrulan yardımsever insanlardan yalnızca biri olan Ayhan, Manisa'da başlayan hizmet yoluna Diyarbakır'da devam ediyordu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden emekli olan Sakıp Ayhan, İzmir'de Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile tanıştıktan sonra ömrünü hayır işlerine adadı. Sakıp Ayhan, memuriyetten emekli olduktan sonra memleketi Diyarbakır'a döndü. Halk arasındaki ismiyle Sakıp Amca, 1960'lardan beri kendisini Güneydoğu'nun her alanında olduğu gibi eğitimde de geri kalmış kenti Diyarbakır'a adadı. Diyarbakır'a yerleştikten kısa süre sonra yolları merhum Mehmet Özyurt hocayla kesişti.

Eğitim hizmetleri için İzmir'den Diyarbakır'a gelen Mehmet Özyurt'a rehberlik etmeye başlayan Ayhan, 1983'ten Özyurt Hoca'nın vefat ettiği 1988 yılına kadar beraber koşturdu. İki hayırsever insan, yüzlerce gencin eğitimini tamamlamalarına yardımcı oldu.

Ayhan, ömrünün son anına kadar her gün Diyarbakır'ın dört bir yanında insanların dertlerine derman olmaya çalıştı. Ayhan, ömrünün son günlerine kadar hayır işlerinde koşmaya devam etti. Zaman Gazetesine düzenlenen polis baskısının protesto edildiği basın açıklaması için Diyarbakır Adliyesi önüne gelen Ayhan, sağlığı el vermemesine rağmen ayakta duramadığı için oturarak protestoya destek vermişti. Zaman Gazetesi Genel Yayın Editörü Veysel Ayhan'ın babası olan Sakıp amca, yarın öğle namazına müteakip Diclekent Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Diyarbakır'da toprağa verilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'ın hayırsever Sakıp Amcası hakka yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER