Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 21 ilde operasyon

Diyarbakır merkezli bir soruşturma kapsamında 21 ilde operasyonlar düzenlendi. Aralarında gazeteci, siyasetçi ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dosyaya gizlilik kararı getirildi.

SHABER3.COM

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 21 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında gazeteci, siyasetçi ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi. Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, yaklaşık 150 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu ifade etti. Ayrıca dosya hakkında gizlilik kararı alındı.

Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının ise 110 olduğu belirtiliyor. 

Gözaltına alınanlar arasında, 2017 yılı Nevruz kutlamaları esnasında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut'un vurulma anını fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök, Mezopotamya Haber Ajansı çalışanları, Yeni Yaşam Gazatesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Avukat Halise Dakalı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'in basın danışmanı Sezen Mercan, Amed Şehir Tiyatrosu sanatçıları ve bazı HDP'li siyasetçiler olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların evlerinde arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtiliyor.

Diyarbakır Barosu'ndan açıklama
Diyarbakır Barosu da Twitter hesabından gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği arama ve gözaltı kararına istinaden avukatların, gazetecilerin ve hak savunucuların evlerine baskınlar yapıldığına işaret eden Diyarbakır Barosu, "Temel hak ve özgürlüklere son derece keyfî bir biçimde müdahale edilmekte, avukatlar başta olmak üzere hak savunucuları ve bağlı olunan meslek örgütleriyle sivil toplum örgütlerinin yargı eliyle hedef alındığı, ceza tehditlerine maruz bırakıldığı bir süreç yaşanmaktadır" ifadelelerini kullandı.
<< Önceki Haber Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 21 ilde operasyon Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER