Doğalgazı şofbene bağlamışlar: 2 çocuk öldü


BURSA (CİHAN)- Bursa'da, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden 3 ve 5 yaşındaki 2 çocuğun ölümüyle ilgili konuşan babaanne Sebahat Tarhan, doğalgazın şofbene bağlanması sonucu zehirlenmenin meydana geldiğini söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesi Üç Ahmet Sokak üzerindeki bugün sabah saat 07.00 sıralarında meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesi vakasında baba Erhan Kiremit ile eşi Pınar (28) ve çocukları Ömer Efe (3) ile Yiğit Efe (5) zehirlenmişti. Sabah halsiz uyanan baba Erhan Kiremit, çocukları kontrol ettiğinde baygın halde bulmuş, olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin kontrolünde 2 çocuğun öldüğü tespit edilmişti. Anne babanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çocukların babaannesi Sebahat Turhan, gözyaşları içinde yaşananları şöyle anlattı: "Çocuklar uyuyormuş. Anne babaya bir hal oluyor. Düşüyor bayılıyor, uyanınca 112'yi arıyor. Ondan sonra polisler de geliyor. Ben gittiğimde gelini çıkardılar hastaneye götürdüler. Onların durumu iyi. İçeride soba yakılıyor ama şofbenden olmuş. 3 ay önce takıldı şofben. Bacası tıkalımıymış galiba, kaçaklık mı ne yapmış. Doğalgazı açıp şofbene bağlamışlar. Artık tesisatçı bağlamıştır. Ben torunuma sordum sen mi bağladın, ben bağlamadım dedi. Tesisatçı bağladı demek ki. İki tane yavrum gitti. Çocuklarımı yaktı."

BURSAGAZ'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan Bursagaz ise "Olay yerine intikal eden ekiplerce yapılan ilk değerlendirmede, binanın doğalgaz kullanım sözleşmesinin aktif olmadığı sayaç vanasının kilidinin sökülerek usulsüz gaz kullanımı yapıldığı tespit edildi. Aynı zamanda bina içinde kullanılan cihaz baca bağlantılarının teknik şartnameye aykırı olduğu, bacalı şofbenin bulunduğu mahalde karbonmonoksit alarm cihazının olmadığı görülmüştür. Ayrıca dairede ısınmanın kömür sobası ile sağlandığı belirlenmiştir." ifadelerine yer verdi.

İki çocuğun cenazesi, ikindi namazı sonrası Adalet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Doğalgazı şofbene bağlamışlar: 2 çocuk öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER