Doğu ve Güneydoğu'nun kapanan yolları TBMM gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ulaşıma kapanan, asayiş nedeniyle kullanılamayan yollar hangileridir? Kapanan yollar ne zaman açılacaktır?" diye sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 18.12.2015 tarihi ulaşım ve haberleşme hizmetleri verilemeyen yerler ve hizmetlerin ne zaman tekrar verileceğine ilişkin bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir." dedi.

CHP'li Tanrıkulu bu bağlamda Bakan Yıldırım'a şunları sordu:

"18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde telefon, İnternet hizmeti verilemeyen ya da kısıtlı verilen iller hangileridir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 20 Temmuz 2015-18 Aralık 2015 tarihleri arasında telefon, internet hizmeti iller itibariyle ne kadar süre kesilmiştir?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu 18 Aralık 2015 tarihi itibariyle haberleşme hizmetlerinin alt yapısı iller itibariyle ne kadar zarar görmüştür? Bu zararın ne kadarlık kısmı giderilmiştir?

18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ulaşıma kapanan, asayiş nedeniyle kullanamayan yollar hangileridir? Kapanan yollar ne zaman açılacaktır?

18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle zarar gören, kullanılamayan köprü sayısı kaçtır? Bu köprüler kullanıma ne zaman açılacaktır?

18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Ulaştırma Bakanlığının zararı ne kadardır?

18 Aralık 2015 tarihi itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle kaç kamyon, TIR kullanılamaz hale gelmiştir? Maddi kayıp tutarı ne kadardır?

Habur sınır kapısının kapatılması nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 7000 tır ve kamyon şoförü ile ilgili yaptığınız girişimler, işlemler nelerdir?

TIR ve kamyon şoförlerinin Habur sınır kapısından geçişine ne zaman izin verilecektir?

Habur sınır kapısının kapatılması nedeniyle mağduriyet yaşayan şoförlerin KDV, muhtasar, geçici vergi, Ba-Bs formları verilemediği için idari para cezası uygulanmaması ve bu KDV, muhtasar, geçici vergi, Ba-Bs formlarının verilme sürelerinin uzatılması desteği sağlanacak mıdır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Doğu ve Güneydoğu'nun kapanan yolları TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER