Doktorlar sokağa döküldü

Silahlı saldırıda öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için doktorlar Türkiye'nin tüm hastanelerinde iş bırakma eylemi yaptı.

Doktorlar sokağa döküldü

Doktorlar güvenli çalışmak için taleplerini iletmek üzere İl Sağlık Müdürlüklerine yürüdü. İzmir'de sağlık çalışanlarının yürüyüşü çok sayıda sivil polis, TOMA ve çevik kuvvetlerce kesildi.

Türkiye genelindeki sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op.Dr. Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için eylem yaptı...

İş bırakma eylemi kapsamında tüm sağlık çalışanları sabah 09.00’dan itibaren hastane ve sağlık merkezlerinin önünde bir araya gelmeye başladı. İş bırakma eylemleri Ankara’da Sağlık Bakanlığı’na, pek çok kentte ise il sağlık müdürlüklerine yapılan yürüyüşlerle devam etti...

İstanbul'da iş bırakan doktorlar da çalışma güvenliği için taleplerini iletmek üzere Beyazıt'a İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü...

İzmir'de sağlık çalışanlarının yürüyüşüne valilikçe izin verilmedi.

Basmane Meydanı'nda saat 11.00'den itibaren toplanan yaklaşık iki bin sağlık çalışanlarının İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne kanlı hekim doktoru önlüğü bırakmak amacıyla yapacakları yürüyüş önü çok sayıda sivil polis, TOMA ve çevik kuvvetlerce kesildi.

Emniyet yetkilileri yürüyüşün valilikçe “trafiği aksatacağı” gerekçesiyle izin verilmediği ve dağılmaları yönünde sürekli anonslar yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in arabuluculuk çabaları da yeterli olmaması üzerine burada yaptığı açıklamada, ”İzmir Valisi vali değil, AKP'nin militanıdır. Sağlık çalışanlarının yürüyüşüne iki saati aşkın izin vermeyerek trafiği kendileri bizzat engelliyor, gerekçelerine kendileri bizzat neden oluyor. Böyle bir valinin İzmir'de olmasından utanıyorum” dedi.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan sağlık çalışanları iki saati aşkın süre Fuar Basmane kapısında eylemini sürdürdü. Burada yapılan konuşmalarda sıkça Furtun'un öldürülmesi protesto edildi. Daha sonra yan yoldan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürümesine izin verildiğinin açıklamasının ardından, binlerce sağlık çalışanı ”Sağlık Bakanı İstifa”, “ Sağlıkçıya değil, katillere barikat”, “ Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürüdü.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde kanlı doktor önlüğünü bırakan İzmir Tabib Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Sağlık Bakanı ve Samsun İl Sağlık Müdürü'nün derhal istifa etmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanları meydanlarda yuhalatanlar bu cinayetin azmettiricisidir. Eğer bir sağlık çalışanımız daha katledilirse süresiz iş bırakmaya gideceğimizi açıklıyorum “ dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, ”Sağlık çalışanlarına yönelik saldırı, taciz ve cinayetler giderek artıyor.Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.


<< Önceki Haber Doktorlar sokağa döküldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER