Dolandırıcıların yeni taktiği 'Suriyelilere yardım'


Polis ve savcı olarak telefonla bir çok kez vatandaşları dolandıran kişiler, bu kez Sivas Belediye başkanlığının adını kullanarak Suriyeliler adına yardım toplamaya kalktı. 'Biz polisiz, biz cumhuriyet savcısıyız' diye yüzlerce insanı dolandıran kişilerin yeni taktiğinin, belediye adına Suriyelilere yardım topladıklarını iddia ederek vatandaşları dolandırdı.

Belediyeden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 'Bir grup dolandırıcının, son günlerde belediyenin tüzel kişiliğini ve belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak çeşitli yardım taleplerinde bulundukları belirtilerek, "Belediye Başkan Yardımcısı adına çeşitli numaralardan arayanlar, öğrencilere burs, Suriyelilere yardım adı altında vatandaşı dolandırıyor. Vatandaşa ulaşan dolandırıcılar, belediyeden aradığını söyleyerek banka hesaplarına para yatırmasını istiyor. Konunun ortaya çıkması ile emniyete gerekli suç duyurusunda bulunan belediyemiz konunun takipçisidir. Aziz hemşehrilerimizin bu dolandırıcıların tuzağına düşmemesi için bu açıklamayı yapmak zorunlu hâl almıştır" denildi.

Belediyenin sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren bir anlayışı olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu yardımların tamamı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Gıda Bankası aracılığı ile yapmaktadır. Yardımlar ve bağışlar sadece Gıda Bankası kanalı ile kabul edilmekte ve resmi makbuz ve barkotla yapılmaktadır. Bunun dışında telefonla arayarak veya yüz yüze görüşerek para isteyen, bankaya yatır diyen hiç kimseye vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Bu tip aramaların ve taleplerin belediyemiz ve belediye başkan yardımcıları ile alakası bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadesi kullanıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Dolandırıcıların yeni taktiği 'Suriyelilere yardım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER