Dolandırıcılıktan tutuklanması istenen Fadıl Akgündüz serbest kaldı


Vaat ettiği projelerle vatandaşları dolandırdığı iddia edilen iş adamı Fadıl Akgündüz tutuklanma talebiyle gönderildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı. Akgündüz'ün mağdur ettiği belirtilen vatandaşlar dernek kurmuş ve hakkında şikayetçi olmuştu.

Akgündüz'ün bir çok projede müşterilerini dolandırdığı önü sürüldü. Mağdurların şikayeti üzerine başlayan soruşturmada Akgündüz bugün İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılık tarafından sorgulandı. Terör ve örgütlü suçlar savcılığında ifadesi alınan Akgündüz nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ise Akgündüz'ü serbest bıraktı.

Akgündüz'ün İstanbul'da vaat ettiği otelin mağduru olduğunu belirten vatandaşlar Caprice Yatırımcıları Derneği'ni (CYD) kurmuştu. Dernek üyeleri Akgündüz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Akgündüz'ün vaat ettiği projelere para yatıran ancak karşılığını alamadıklarını belirten dernek yetkilileri, 185 kişi adına şikayetçi olmuştu.

Dernek Başkanı Doğan Bakırcı, suç duyurusundan sonra yaptığı açıklamada, Akgündüz'ün Capris Gold, Jetkent, Proton ve Maldivler gibi bir çok proje ile toplumun karşısına çıktığını belirtmişti. Bakırcı, şu ifadeleri kullanmış; "Tabiki hiçbir projesini sonuçlandırmadı. Kendisiyle alakalı bir çok çalışmamız oldu. Yaklaşık 12 bin kişinin mağdur olduğu bir dönemdeyiz. Aileler çok zor durumda. Ailesi yıkılan, boşanan, hatta kahrından ölen insanlarımız var. Bunlar da derneğimizin dosyalarında mevcuttur. Bayrampaşa'da Capris Gold oteli projesi var. Otelin daha inşaatı başlarken kira ödemelerine başladı. Bunun belli bir süre insanları oraya çekmek amaçlı olduğunu tespit ettik. Belli bir aşamaya geldikten sonra şimdi kendisi muhatap olunmayacak şekilde kayboldu ortadan. Ama değişik insanlar üzerinden de 'home otel' projesi ile tekrar satışlar yaptığını duyduk. Biz buradan da bir sürü mağdurun oluşacağını ve bunların da aynı şekilde şu anki mağdurlar gibi olacağını düşünüyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz bu tür projelere kanmayın. Şu ana kadar hiçbir projesi bitmiş değil."

Bakırcı, Akgündüz'e ulaşamadıklarını da belirtmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Dolandırıcılıktan tutuklanması istenen Fadıl Akgündüz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER