Dolmabahçe tartışmasında son bomba

Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dolmabahçe mutabakatı’ üzerinden yeniden başlattıkları tartışmaya dair konuşan İdris Baluken'den ilginç açıklama.

Dolmabahçe tartışmasında son bomba

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki “Dolmabahçe Mutabakatı” polemiğine İmralı heyetinde yer alan HDP Milletvekili Baluken de dahil oldu. Konu hakkında Birgün’e konuşan Baluken, bu mutabakatın aylar süren tartışmalar, çok yoğun görüşmelerden sonra ortaya çıkan bir ortaklaşmanın metne dökülmüş hali olduğunu vurguladı.
 
Dolmabahçe’de verilen fotoğraftaki oturma düzenine kadar her şeyin tartışıldığına dikkat çeken İdris Baluken, “Her şey Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bizimle bu görüşmeleri yürüten heyetin tamamen bilgisi dahilindedir. Bugün de yaşanan gelişmeler bizim söylediklerimizin doğru olduğunu ortaya koydu. Kim ne kadar inkar ederse etsin tarihin önünde gerçeklerden kaçmak mümkün olmuyor. O nedenle gerçeklere sırtını dönüp inkarcılık noktasına savrulmak yerine, belki de Türkiye siyasi tarihinin bu en değerli çalışmasını kaldığı yerden devam ettirmek önemlidir” dedi.
<< Önceki Haber Dolmabahçe tartışmasında son bomba Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER