Domuz gribi yeniden mi ortaya çıktı?

Niğde ve Adana'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören 4 hasta hayatlarını kaybetti.

Domuz gribi yeniden mi ortaya çıktı?

Niğde merkeze bağlı Ovacık Köyü'nde yaşayan Hamiyet A. ve 45 yaşındaki eltisi Gürcü A. 2 gün önce yüksek ateş şikayetiyle Niğde Devlet Hastanesi'ne başvurdu. yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan kadınlardan Hamiyet A., hayatını kaybetti. Tedavisi süren Gürcü A.'nın ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hamiyet A.'nın ölüm nedeninin H1N1 virüsü 'domuz gribi) olma ihtimali üzerine yoğun bakım ünitesinde önlem alındı. Acil servis görevlileri ile servise gelenlere tedbir amaçlı maske dağıtıldı. Öte yandan aynı köyden 2'si çocuk 4 kişi de kontrol amacıyla hastaneye getirildi.

Adana'da domuz gribi şüphesiyle tedavi edilen 3 kişi öldü

Adana'da da H1N1 virüsü (domuz gribi) şüphesiyle tedavi altına alınan 2'si Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti. Adana Valisi Mustafa Büyük, ölen 3 kişiden alınan numunelerin incelendiğini, şu anda kesin olarak domuz gribi denilemeyeceğini söyledi.

 

Adana'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçen hafta yüksek ateş şikayetiyle 45 hasta acil servise başvurdu. Yapılan kontrollerde, hastalardan 6'sının domuz gribi taşıdığı şüphesi ile yatışı yapıldı. Hastanenin, İntaniye servisinde özel birimler oluşturuldu. Ayrıca 112 Acil Servis'ten acil hasta kabulü de durduruldu. Domuz gribi şüphesiyle tedavi edilen Türk vatandaşı 4 aylık hamile L.B. ile 2 Suriyeli, geçen hafta hayatını kaybetti. Ölen 3 kişiden alınan örnekler de incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderildi. 
<< Önceki Haber Domuz gribi yeniden mi ortaya çıktı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER