DSP Genel Başkanı Türker: Bu saldırı, tartışmasız bir terör saldırısıdır


DSP Genel Başkanı Masum Türker, Diyarbakır'da terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yle ilgili yayımladığı mesajda, "Bu saldırı, tartışmasız bir terör saldırısıdır. Bu topraklarda huzuru, güveni ve toplumsal birlikteliği yok etmeye yöneliktir. Şiddetle ve nefretle kınıyorum." dedi.

Türker, "Türkiye kan kaybetmeye devam ediyor. Ulusal güvenliğimizin yanısıra toplumsal barış da tüketiliyor. Görevi, kimliği, görüşü ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin yaşam güvencesi devlettir. Hiçbir gerekçe, bu güvenin ortadan kalkmasına haklılık kazandıramaz. Bir basın açıklaması sırasında meydana gelen menfur saldırıda yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye ve şehit olan polis memuruna Tanrı'dan rahmet, yaralı gazeteci arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bunun tartışmasız bir terör saldırısı olduğunu vurgulayan Genel Başkan Türker, " Bu topraklarda huzuru, güveni ve toplumsal birlikteliği yok etmeye yöneliktir. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yetkililer ve sorumlu olanları basiretli, tutarlı ve kararlı olmaya davet ediyoruz. Katil ya da katiller derhal yakalanmalı, adaletin karşısına çıkarılmalıdır. Bu ve benzeri olayların önü alınmalı, istihbarat birimleri artık gerçek misyonlarına döndürülmelidir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber DSP Genel Başkanı Türker: Bu saldırı, tartışmasız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER