DSP'li Çakal: Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa demokrasiden söz edilemez

DSP'li Çakal: Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa demokrasiden söz edilemez

DSP Antalya milletvekili adayı Zeynep Çakal, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin kader seçimi olduğunu, seçmenin gelecek nesiller adına sandığa sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Zeynep Çakal, Manavgat'ta seçim çalışması yaparak tarım çalışanlarının sorunlarını dinledi. Siyasi iktidarın, Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik yasalarla kuvvetler ayrılığı erklerini yerle bir ederek yürütmenin emrine verdiğini belirten Çakal, ülkede yasama, yürütme ve yargının siyasi iktidarın elinde olduğunu, yargı bağımsızlığı noktasında milletçe sözün bittiği noktada olduklarını kaydetti.

Bir ülkede basın özgürlüğü olmazsa o ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Çakal, "Ülkemizde kişi temel hak ve hürriyetleri ciddi bir şekilde tehdit altındadır. İnsanlar özgür düşüncelerini söylemeye çekinir hale gelmiştir. Ülke insanı kısık sesle konuşur hale gelmiştir. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ayrıştırarak, kutuplaştırarak, hain ilan ederek ve ötekileştirerek aynı mahallede yaşayan insanların birbirine selam vermeye korkar hale getirmiştir. Ülkemizin 7 Haziran'da demokratik bir ülke yada totaliter bir rejime dönme noktasında 7 Haziran seçimleri tarihi öneme sahip." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakal: Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa demokrasiden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER