DSP'li Türker: Medyaya sansür seçime giderken yapılan planlı bir operasyon


Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Digiturk'ün özgür medyaya yaptığı sansürle ilgili "Anayasal düzene karşı işlenen suçlar adı altında yürüttükleri bu olgu varsa ilgili yayınlar hakkında soruşturmanın bugüne kadar açılması gerekiyordu. Böyle bir soruşturmada açılmadığına göre yapılan sansürler seçime doğru giderken planlı bir operasyondur." dedi.

Masum Türker, Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) yaptığı açıklamada; Tivibu'nun ardından Digitürk'ün de Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Kanaltürk, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformlarından çıkarmasına tepki gösterdi.

Yarın bir gün iktidara destek vermeyen bütün kanalların da aynı uygulamaya maruz kalabileceklerini kaydeden Türker, Türkiye'de bir baskı döneminin ilk safhasını yaşadıklarını vurguladı. DSP lideri, "Görünüşte yapılan bu uygulamalar ilk önce Tivibu ardından Digiturk'te yaşandı. Görüntü her ne kadar yalnız Hizmet Hareketi'ne yakın yayın gruplarıyla ilgiliyse de aslında bu yarın bir gün iktidara destek vermeyen bütün kanallara gelebilir. Aslında Türkiye'de yalnız basın özgürlüğü değil serbest girişim özgürlüğü de ihlal edilmiş durumda. Bu iki platformun temel yapısı devletin kontrolünde olmasıdır. Bu yönüyle baktığımız zaman Türkiye'de bu konuda yapılan işlemeleri savcılığın başvurması doğru değil. Çünkü bu yayınlarda savcılığın bahane ettikleri gibi 'Anayasal düzene karşı işlenen suçlar' adı altında yürüttükleri bu olgu varsa ilgili yayınlar hakkında soruşturmanın bugüne kadar açılması gerekiyordu. Böyle bir soruşturmada açılmadığına göre seçime doğru giderken planlı bir operasyondur. Hem medya özgürlüğüne hem de teşebbüs girişim özgürlüğüne aykırı bir davranış olarak görüyorum." şeklinde konuştu.
Medyaya-sansur-secime-giderken-yapilan-planli-bir-operasyon-1902486.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Türker: Medyaya sansür seçime giderken yapılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER