Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlali' yapıldığı yönündeki kararından sonra Can Dündar ve Erdem Gül, tahliye edildi. Tahliye sonrası cezaevi çıkışında açıklama yapan Can Dündar, tutuklu diğer gazeteciler için de mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine davaya bakan mahkeme, iki gazeteci hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme, AYM’nin kararının bağlayıcı olduğunu belirtti.


CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL SEVENLERİYLE BÖYLE KUCAKLAŞTI



TIR’larda silah taşındığına dair görüntüleri yayınladıkları için tutuklanan gazeteciler Dündar ve Gül hakkında AYM, 'hak ihlali' karar vermişti. Akşam saatlerinde çıkan bu karar üzerine iki gazetecinin avukatları tahliye talebinde bulundu. 

AYM’nin kısa kararının UYAP üzerinden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmasından sonra mahkeme, tahliye taleplerini değerlendirdi. 

Görüşü sorulan duruşma savcısı, AYM’nin kararının 'bağlayıcı' olduğu gerekçesiyle sanıkların tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, AYM’nin verdiği kararı hatırlattı ve bağlayıcı olduğunu kaydetti. Sanıklarla ilgili ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama kararı verdiği suçlardan ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi. Dündar ve Gül için yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Tahliye kararının, infaz savcılığınca Dündar ve Gül’ün tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'ne gönderilmesinden sonra iki gazetecinin cezaevinden çıkması bekleniyor. 

Dündar ve Gül, 26 Kasım 2015 günü tutuklanmıştı.
<< Önceki Haber Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER