Dünya Şampiyonu, İstanbul Boğazı'nda kulaç atacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen ve bu sene 24 Temmuz'da düzenlenecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu, Avustralyalı şampiyon yüzücü Shelley Taylor-Smith olacak.

Dünya Şampiyonu, İstanbul Boğazı'nda kulaç atacak

'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen geleneksel yarışın 28'ncisi 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek olan yarış, Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı açısından da özel bir önem taşıyor. Bu sene Türk ve yabancı olmak üzere toplam iki bini aşkın yüzücü Boğazın serin sularında mücadele edecek. 





AVUSTRALYALI DÜNYA ŞAMPİYONU İSTANBUL'A GELİYOR


Yarışın bu sene en çekici ismi, ünlü yüzücü Shelley Taylor-Smith olacak. Avustralyalı şampiyon yüzücü Shelley Taylor-Smith, 7 kere Dünya Maraton Yüzme Şampiyonu oldu (1988-1995), FINA Dünya Şampiyonasında 25 km.'de hem bireysel hem de takım olarak toplam 4 altın madalya kazandı. 15 kez Dünya Maraton Yüzme Yarışı'nda rekor kırdı ve 10 rekoru hala kırılamadı. 1994'de Manş Denizi'ni geçen ilk Batı Avustralyalı yüzücü oldu. 1997 senesinde Manş Denizi'nde üçlü geçişi (triple) takım olarak gerçekleştirdi. 5 kez Manhattan Island Yüzme Maratonu'nu kazandı. 1995'de 48 km.'yi 5 saat 45 dakikada yüzerek Dünya Rekorunu kıran Taylor-Smith, 2 kere Guiness Rekorlar Kitabına girdi ve günümüzde, 'Dünya Açık Su Yüzme Kuruluşu (WOWSA)'nun direktörü olarak görev yapıyor.


22 Temmuz'da gerçekleştirilecek, 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın Basın Toplantısı ve Basın Ödül Töreni ile İstanbul programına başlayacak olan Taylor-Smith, 23 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda Kuruçeşme'de özel bir yüzme gösterisi yapacak, 24 Temmuz Pazar günü de Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda da 6,5 kilometrelik zorlu parkurda yüzecek.


BENZERSİZ BİR YARIŞ, EŞSİZ BİR DENEYİM


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta yaptığı değerlendirmede, "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tarihi bir ortamda yapılıyor ve dünyada başka bir örneği yok, eşsiz bir deneyim. Böyle olduğu için de her yıl üstüne koyarak popülerliğini artırıyor. TMOK'un hedefi özellikle olimpik değerlerin halk tarafından benimsenmesidir. Birlik, dostluk, barış, fair play bunu da iyi şekilde yapmak, dünyanın değişik ülkelerindeki insanları bir araya getirerek kaynaştırmaktır. 61 ülkeden her yaştan yüzücü 24 Temmuz'da bir araya gelecek. Bu organizasyonla hem ülkemizi hem İstanbul'u hem yüzme sporunu tanıtıyoruz" diye konuştu.

<< Önceki Haber Dünya Şampiyonu, İstanbul Boğazı'nda kulaç atacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER