ABD Kongre Binası'nda kırmızı alarm

Kongre Binası dışında silah sesleri duyuldu.

ABD Kongre Binası'nda kırmızı alarm

  • ABD Kongre Binası önünde patlayan silahlar korkuya sebep oldu.
  • Polis, saldırının münferit bir olay olduğunu terör bağlantısının olmadığı açıklandı.
ABD Başkenti Washington’daki Amerikan Kongre Binası’nın (U.S Capitol) bulunduğu Capitol Hill bölgesinde silah sesleri duyuldu. Silah sesleri nedeniyle binaya giriş ve çıkışlar kapatıldı!  Kongre Binası'nda çalışan güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Çalışanlara "sığınaklara inin' talimatı verildi.  Polis, kısa süreli olarak bölgedeki ofislere giriş ve çıkışları kapattı.Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ABD Kongre binası yakınlarında 6-7 el silah sesi duyuldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada olayda 1 polis memurunun da yaralandığı ifade edildi. Yerel saatle 14.28 sıralarında duyulan silah sesleri sonrasında polis, meclis üyeleri, esnaf, turist ve gazetecilerin U.S Capitol kompleksine sığınmaları emrini verdi. Amerikan basınının son yayınladığı haberlere göre, olayla ilişkisi olduğu düşünülen bir kişi tutuklandı. Polis: Saldırı münferit bir olay terör bağlantısı yok
ABD Kongresi önünde meydana silahlı saldırının terör bağlantısı olmadığı bildirildi. Kongre polisi, saldırının münferit olduğu ve herhangi bir terörist bağlantısı olmadığını açıkladı. 
Saldırıda bir polis ve saldırgan kadın yaralandı. Yaralıların sağlık durumu hakkında her hangi bir bilgi verilmedi. Görgü tanıklarını verdiği bilgiye göre şüpheli araç önce Beyaz Saray'a sonra kongrenin önüne geçmeye çalıştı. Polis araç geçişine izin vermeyince silahlar patladı.  Öte yandan, şüpheli arabanın içinde bulunan küçük bir çocuk polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Saldırı sonrası kapatılan kongre, tekrar açıldı.

<< Önceki Haber ABD Kongre Binası'nda kırmızı alarm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER