ABD mahkemesinden çok önemli petrol kararı

Aylardır Texas açıklarında bekletilen ham petrol tankerine yönelik ABD mahkemesi kararını açıklandı.

ABD mahkemesinden çok önemli petrol kararı

Aylardır Kuzey Irak, Irak Hükümeti ve Amerikan mahkemeleri arasında tartışılan ve Texas açıklarında bekleyen ham petrol tankeri ile ilgili Houstan Bölge Yargıcı bir karara vardı.

100 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Rudaw'ın haberine göre Irak Hükümeti tarafından Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin petrol satışına yönelik açılan davada Amerikalı hakimler Irak merkezi hükümeti aleyhine karar verdi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi artık 100 milyon dolarlık ham petrol satışını yapabilecek.

'AMERİKAN KANUNLARINA AYKIRI DEĞİL'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Houston Bölge Yargıcı Gray Miller "Kürt bölgesinin yaptğı yerel ya da uluslararası izinsiz ihracat, Irak Hükümeti'nin kanunlarına aykırı olabilir fakat Amerikan Denizcilik kanunlarına aykırı değil" dedi.

IRAK HÜKÜMETİ İKNA EDEMEDİ

Irak, petrolün Türkiye üzerinden, Irak Hükümeti'ne ait petrol borusundan Akdeniz'deki bir tankere yüklenmesiyle alakalı bölge yargıcını ikna etmekte başarısız oldu. BARZANİ VE TÜRKİYE İÇİN HAYATİ ÖNEMDE Irak merkezi hükümeti tarafından engellenmeye çalışılan ve Türkiye'nin Irak'taki bütün petrol ihalelerinden çıkarılmasına yol açan petrol ihracatı konusu uzun süredir tartışılıyor.  Mesud Barzani’nin bağımsızlık için en önemli adımlardan biri, Recep Tayyip Erdoğan’ın ise gelecek milyarlarca dolarla ekonomiyi düze çıkarmanın yolu olarak gördüğü Kürt petrolünün uluslararası piyasalara satışı hayaline ABD engeli çıkmış, Ceyhan’dan gönderilen Kürdistan petrolüne Texas Mahkemesi’nce kaçakçılık gerekçesiyle el konmuştu. Yerel mahkemenin verdiği kararın ticaret yolunun geleceğiyle ilgili önemli bir karar olduğu belirtiliyor. SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber ABD mahkemesinden çok önemli petrol kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER