ABD'yi sallayan iddia: Türkler yaptı

Beyaz Saray'ı karıştıran siber saldırıların arkasında bir Türk hacker grubunun bulunduğu ifade ediliyor.

ABD'yi sallayan iddia: Türkler yaptı

  • 'Beyaz Saray personelini Türkler hackledi' iddiası...
  • Kritik görevdeki 3 kişinin hesapları ele geçirildi.

Dijital erişimden sorumlu Beyaz Saray personelinin Gmail hesaplarının 1923Turk-Grup isimli gruba bağlı bir Türk hacker tarafından hack'lendiği öne sürüldü. Siber adli tıp şirketi CrowdStrike'ın Mashable'a verdiği bilgiye göre bu operasyonun arkasında 1923Turk-Grup isimli gruba mensup SeRDaR kullanıcı adlı bir 'hacktivist' bulunuyor.

Üç Beyaz Saray çalışanı Gmail hesaplarının ele geçirildiğini ve kendileri adına alıcıların Gmail ya da Twitter hesaplarını ele geçirebilecek 10'dan fazla sahte e-posta gönderildiğini söyledi. Gönderilen e-postalarda çeşitli haber sitelerinin linkleri bulunuyor. Bu linkleri tıklayan kişilerin karşısına Gmail ya da Twitter kullanıcı bilgilerini girmeleri gereken sahte sayfalar çıkıyor.

Söz konusu siber saldırılara maruz kalan personelin ABD Başkanı Barack Obama’nın sosyal medya stratejisinden sorumlu olduğu da konuşuluyor. Bilindiği üzere Obama, sosyal medyayı en aktif kullanan hatta seçim kampanyalarının büyük bir bölümünü Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden yürüten liderlerin başında geliyor. Hacker’ların da bu doğrultuda personelin Twitter bilgilerine kadar ulaşmış olabileceği belirtiliyor. 

Obama'nın Twitter'da 34 milyonun üzerinde takipçisi olduğu göz önünde bulundurulursa, olası bir siber saldırıda yaşanabilecek kaosu hayal etmek bile oldukça güç. Geçtiğimiz aylarda prestijli haber ajansı AP'nin ele geçirilen sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan 'Beyaz Saray'a saldırı, yaralılar var' asparagas haberi, ABD borsalarının kısa bir süre içerisinde dibe vurmasına yol açmıştı.
<< Önceki Haber ABD'yi sallayan iddia: Türkler yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER