Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı

Afganistan'da zorunlu iniş yapan bir helikopterde bulunan 8'i Türk 10 kişi Taliban tarafından kaçırıldı.

Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı

Afanistan'da acil iniş yapan helikopterde bulunan 8 Türk vatandaşı Taliban tarafından kaçırıldı.

Afganistan Savunma Bakanlığı yetkilisi Tuğgeneral Abdul Kadir Aşina, içinde dokuz kişinin bulunduğu bir sivil helikopterin Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yaptığını belirtti. Helikopterde bulunan 8'i Türk 10 kişi Taliban tarafından kaçırıldı. 


Logar Emniyet Müdürü Yardımcısı Reishan Sadik Abdurrahimzey de helikopterin iniş yaptığı bölgenin Taliban kontrolünde olduğunu, kaçırılanların serbest bırakılması için bölgeye çok sayıda polis gönderildiğini kaydetti. Abdurrahimzey, helikopterin Horasan adlı bir özel şirkete ait olduğunu ifade etti. Logar İl Şura Başkanı Abdul Veli Vekil de kaçırılanların serbest kalması için her türlü yolu deneyeceklerini ifade etti.

Bölge sakinleri, helikopterin beyaz renkli olduğunu, bölgede Hizb-i İslam hareketine bağlı militanların da bulunduğunu bildirdi.

Afganistan'da alıkonulan Türklerin durumunun iyi olduğu bildirildi

Afganistan'da zorunlu iniş yapan bir  helikopterde bulunan ve bölgede alıkonulan Türk vatandaşlarının durumunun iyi  olduğu bildirildi.  Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 8 Türk vatandaşını da  taşıyan Horasan Logistics adlı şirkete ait MI-8 tipi bir helikopter Afganistan'ın  Logan kenti yakınlarındaki Azra bölgesine zorunlu iniş yaptı.

Helikopterde bulunan 8 Türk ile Afgan ve Rus vatandaşı olduğu bildirilen  2 pilotun zorunlu inişin ardından alıkonulduğu belirtildi.   Türk vatandaşlarının durumlarının iyi olduğu, şu anda nerede  bulunduklarının bilinmediği ancak durumları hakkında Türkiye'nin Kabil  Büyükelçiliği yetkililerinin Afgan makamlarıyla yakın temas halinde oldukları ve  konuyu yakından takip ettikleri kaydedildi.
         

<< Önceki Haber Afganistan'da 8 Türk kaçırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER