Bu adam çıldırmış olmalı ! - Foto

İlginç rekor denemeleriyle tanınan David Blaine, bu kez de 60 saat baş aşağı asılı durma rekor denemesi yaptı. Sonuç mu?

Bu adam çıldırmış olmalı ! - Foto

Sınırları zorlayan gösterileriyle daha önce de pek çok kez gündeme gelen Blaine, Central Park Wollman Rink'deki rekor girişimini New York yerel saatiyle dün 23.00'da hedefine ulaşarak, sona erdirdi. Blaine'in sağlık sorunu olmadığı belirtildi.

VE KARŞINIZDA ÇILGIN ADAM!

Doktorları, Blaine'in yaptığı denemenin bugüne kadarkiler arasında en tehlikelisi olduğunu açıklamış ve sağlığından endişe ettiklerini ifade etmişlerdi. 60 saat baş aşağı asılı durmanın iç organlarına baskı yapmasından ve kan dolaşımını etkilemesinden korkuluyordu. Kanın beyne ve gözlere hücum edecek olmasının en büyük tehlikeyi oluşturduğu açıklanırken, deneme öncesi beyin kanaması riskinin bulunduğu belirtilmişti. Central Park'ta büyük bir platform üzerine yerleştirilen kalın iplere bağlanarak rekor denemesi yapan Blaine'i, parkı dolduran Amerikalılar da ilgiyle izledi. Girişim, televizyonlardan da canlı olarak yayınlandı. İki gece, üç gün devam eden rekor girişimi sırasında Blaine ne yemek yedi ne de uyudu. Sadece sonda aracılığıyla sıvı gıda ile beslenen Blaine, bir ayağını serbest bırakma hakkına da sahipti. Blaine ayrıca, zaman zaman ağırlığını kullanarak kafasını yatay pozisyona getirdi, tuvalet ihtiyacını ise yine sonda aracılığı ile giderdi. 'Çılgın adam'ın daha önceki rekor girişimleri arasında, buzun içinde 72 saat, suyun altında 7 gün ve cam tabut içinde 44 gün kalmak bulunuyor. AA
<< Önceki Haber Bu adam çıldırmış olmalı ! - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER