Bu fotoğraflar BİR İLK ! - Foto

Bu paraşüt insan taşımıyor ve ucunda servet var. Dünyanın en ilginç fidye pazarlığı söz konusu. Peki bu paraşüt nereye inecek?

Bu fotoğraflar <b>BİR İLK !</b> - Foto

Somalili korsanların kaçırdığı Suudi petrol tankeri "Sirius Star" ve mürettebatı dün serbest bırakıldı. Nasıl serbest bırakıldığının perde arkası da ortaya çıktı. Korsanlar, 100 milyon dolar değerinde ham petrol bulunduğu sanılan tankerin sahiplerinden 25 milyon dolar talep etmişlerdi. Ama 3 milyon dolara anlaşmaya varıldı. 3 milyon doların teslim anı ise ilk kez objektiflere takıldı.

İŞTE İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR

Korsanların lideri Muhammed Said, Somali’nin başkenti Mogadişu yakınındaki Harardhere limanından AFP’ye telefonla yaptığı açıklamada, tankerdeki korsanların gemiyi terk ettiğini, Suudi petrol tankeri ve mürettebatının serbest bırakıldığını belirtti. Somalili korsanların el koyduğu, 330 metre uzunluğunda ve 2 milyon varil kapasiteli "Sirius Star" adlı petrol tankeri, geçen yıl 15 Kasımda Kenya açıklarında kaçırılmış ve Somali sularına getirilmişti. Korsanlar, 100 milyon dolar değerinde ham petrol bulunduğu sanılan tankerin sahiplerinden 25 milyon dolar talep etmişlerdi. 300 BİN DOLARLA BİRLİKTE BOĞULDULAR Suudi Arabistan tankerini fidye karşılığı serbest bırakan Somalili korsanlara ait teknelerden birinin battığı, 5 korsanın kendilerine düşen parayı aldıktan sonra boğulduğu bildirildi. Korsanlardan Daud Nure’nin verdiği bilgiye göre Srius Star adlı tankeri terk eden onlarca korsan fırtınaya yakalandı. 8 korsanı taşıyan tekne batarken, 5 korsan boğuldu, 3 korsan saatlerce yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı. Tankerin tutulduğu sulara yakın bir liman olan Haradhere’deki görgü tanıkları da onlarca korsanın 3 milyon dolarlık fidyeyi paylaştığını, tekneleri batan 8 korsanın payı olan 300 bin doların ise "suyun dibini boyladığını" belirtti.
<< Önceki Haber Bu fotoğraflar BİR İLK ! - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER