Bu iddia doğruysa ortalık fena karışacak!

ABD'li yetkililerin geçen yıl Kuzey Kore'ye gizli ziyarette bulunduğu iddia edildi.

Bu iddia doğruysa ortalık fena karışacak!

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, bazı üst düzey ABD’li yetkililerin geçtiğimiz yıl iki kez Kuzey Kore’ye gizli ziyaretler düzenlediğini öne sürdü. Gazeteye konuşan adı açıklanmayan kaynaklar, Nisan ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen ziyaretlerle Pyongyang’ı daha ılımlı bir dış politika izlemeye ikna etmenin hedeflendiğini belirtti.

Hürriyet'te yer alan habere göre Nisan ayında yapılan ziyarette heyet liderliğini o sırada Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Dairesi Ulusal Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Merkezi Başkanı Joseph DeTrani yaparken, Ağustos’taki heyetin liderinin kim olduğu açıklanmadı. Akıcı bir biçimde Korece konuşabilen ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nde Kore politikalarından sorumlu olan deneyimli CIA analisti Sydney Seiler’ın da her iki heyette yer aldığı ifade edildi.

ABD hükümetindeki görevinden ayrılıp İstihbarat ve Ulusal Güvenlik İttifakı isimli bir kuruluşun başına geçen DeTrani, Los Angeles Times’a yaptığı açıklamada, “Hakkında konuşmayacağım bazı şeyler var. Bu da üzerine yorum yapmamın doğru olmadığına inandığım bir konu” diye konuştu.
<< Önceki Haber Bu iddia doğruysa ortalık fena karışacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER