Bu işte bir gariplik var!

Kuzey Kore'de diktatör Kim Jong Un yönetimi ilginç açılımlara imza atıyor.

Bu işte bir gariplik var!

Dünyanın en kapalı rejimlerinden birinin yaşandığı Kuzey Kore'de 30'lu yaşlardaki diktatör Kim Jong Un'un lükse düşkünlüğü halka da yansımaya başladı. 

Geçen yıl sadece alkole 30 milyon dolar harcadığı ortaya çıkan Kim Jong Un'un komünizmle yönettiği ülkesinden devlet ajansı tarafından servis edilen kareler ilgi çekici
Ülkede yaşanan açlık ve yoksulluğa rağmen Dünyaya pembe tabloların sunulduğu fotoğraflarda, halkın bu yeni eğlenceye alışmakta güçlük çektiği görülüyor.
Başkent Pyongyong'taki Munsu Su Park'ında çekilen karelerde onlarca kişi dev su kaydıraklarında havuz keyfi yaşarken, 3 boyutlu gözlüklerle filmler izleniyor. Bu arada Kuzey Kore hükümeti dev bir kayak merkezinin de temelini attı. 

LÜKS MALLARIN İTHALATI 2 KAT ARTTI

Diğer yandan Kim John Un döneminde ülkedeki kronik gıda sıkıntısına rağmen Kuzey Kore’nin lüks mallar ithalatı iki katın üzerinde artış gösterdi.

Ria Novosti’nin Yonhap Haber Ajansı’na dayandırarak yayınladığı habere göre, Güney Kore’nin iktidar partisi milletvekili Yoon Sang Hyun bir konuşma yaparak geçen sene Kuzey Kore’nin lüks mallar ithalatının rekor bir rakam olan 648.8 milyon dolar olduğuna yönelik rapor sundu. Öte yandan, bu rakam mevcut cumhurbaşkanının babası Kim Jong İl döneminde ortalama 300 milyon dolar olmuştu.

Kuzey Kore'ye yardım kuruluşları tarafından düzenli gıda yardımı gönderiliyor.
<< Önceki Haber Bu işte bir gariplik var! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER