Çileden çıktı, bankaya dozerle daldı!

Avrupa Birliği'nin yardım karşılığında öne sürdüğü şart, Kıbrıs Rum Kesimi'nde büyük tepkiye sebep oldu.

Çileden çıktı, bankaya dozerle daldı!

Avro Bölgesi maliye bakanları, ağır şartlar karşılığında Kıbrıs Rum Kesimi'nin kurtarılmasına yeşil ışık yaktı. Eurogroup'un gece yarısı sona eren toplantısında Rum bankalarındaki mevduat hesaplarına getirilen vergi yükümlülüğü Rumları şoke etti. Anlaşmaya göre 100 bin Euro'dan az hesabı olanlardan yüzde 6,75, 100 bin Euro'yu aşan hesaplardan ise yüzde 9,9 oranında vergi alınacak.Haberin duyulması üzerine üzerine Rumlar, paralarını çekmek için ATM ve bankalara akın etti. Fakat hesap sahiplerinin yüksek miktarda para çekmesi nedeniyle bankalar işlemleri durdurmak zorunda kaldı.

Limasollu bir Rum vatandaşı, parasını çekmesine izin verilmediği gerekçesi ile buldozer ile banka şubesine girmeye çalıştı. Edinilen bilgiye göre, 'Kapıları açın. Paramı çekmek istiyorum' diyerek bağıran Rum, buldozeri bankanın üzerine sürdü. Öfkeli Rum'un buldozeri, banka kapısına birkaç metre kala merdivenlerde güçlükle durdurulabildi.

Öte yandan halka itidal çağrısında bulunan Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris, 'Bu anlaşmaya imza atan bakan olmak istemezdim. Özellikle (mevduat sahibi) halkın dahil edilmesi nedeniyle hoş bir sonuç değil. Fakat diğer ihtimallere göre en az külfetli olan buydu' dedi.

<< Önceki Haber Çileden çıktı, bankaya dozerle daldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER