Dünya bu kararı tartışıyor!

UNESCO barış ödülünü bu yıl bakın kime veriyor...

Dünya bu kararı tartışıyor!

BM'nin Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nün  (UNESCO), Felix Houphouet-Boigny adına düzenlediği barış ödülü bu yıl, Afrika'da  barış ve istikrara yaptığı katkılardan dolayı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a verilecek. Ödül komitesinden yapılan açıklamada, jürinin, ''özellikle Afrika halkıyla yaptığı dayanışma ve Mali'ye yönelik askeri müdahale yüzünden''  Hollanda'ın bu yılki ödüle layık görüldüğü bildirildi.

         İlk defa 1989 yılından verilen ödüle layık görülen kişi veya kuruma  ayrıca, 150 bin dolar para mükafatı veriliyor.

         Komite, ödülü töreninin ne zaman yapılacağını açıklamadı. Hollande, 11 Ocak'ta ülkesinin Mali'ye askere göndermesini  kararlaştırmıştı.

         Mali'deki düzenli ordunun isyancılarla mücadelesine katkı veren yaklaşık 3 bin 500 Fransız askerinin önümüzdeki haftalar içinde kademeli olarak geri çekilmesi bekleniyor.

         Ödül, 2010 yılında, Arjantin'de 1976-1983 arasındaki diktatörlük rejimi  boyunca çocuklarını kaybeden ve her hafta haksızlıkları protesto etmek amacıyla  bir araya gelen ''Mayıs Meydanı Anneleri''ne verilmişti.

         Brezilya'nın eski Cumhurbaşkanı Lula da Silva, 2008 yılında yine bu ödülün sahibi olmuştu. UNESCO barış ödülü, Fildişi Kıyısı'nın eski Cumhurbaşkanı Felix  Houphouet-Boigny adına veriliyor.
<< Önceki Haber Dünya bu kararı tartışıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER