Dünya ülkelerinden kınama...

Başkent Beyrut'ta dün sabah düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Şatah'ın da hayatını kaybettiği saldırı tüm dünyada kınandı.

Dünya ülkelerinden kınama...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün sabah düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ın da hayatını kaybettiği bombalı saldırı tüm dünyada kınandı.

Arap ülkelerinden, Mısır, Kuveyt, Katar, Fas, Tunus, Cezayir, Suudi Arabistan, Bahreyn, Tunus Nahda Hareketi, Arap Birliği Genel Sekreteri, Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.
               
Türkiye taziye dileklerini Lübnan'a sunarken, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve BM Güvenlik Konseyi Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve bazı Avrupa ülkeleri eski Maliye Bakanı Şatah'ı hedef alan saldırıyı şiddetle kınayarak faillerin bulunması istedi.
               
İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, Şatah'ın öldüğü saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, Lübnan'daki siyasi tarafların ülkeyi koruma ve fitneden kaçınma sorumluluklarının bulunduğunu kaydetti.
               
Bu arada güvenlik kaynakları, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 50-60 kilogram patlayıcının kullanıldığını bildirdi.
               
Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik dün sabah başkent Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıda, Şatah'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 70 kişi yaralanmıştı.
<< Önceki Haber Dünya ülkelerinden kınama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER