"Esed halkın içme suyunu zehirledi"

Şam'ın bazı banliyölerindeki içme suyuna "zehirli madde katıldığı" iddia edildi



  • Suriyeli muhalif yönetim tarafında yapılan açıklamada, hastanelerde yapılan analizler sonucu içme suyunda zehirli madde tespit edildiği açıklandı. 
  • Çok sayıda insan hastaneye kaldırılırken, 1 kişinin de öldüğü belirtildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın kontrolünü sağlayamadığı Zemelka, Ayn Terma ve Cobar banliyölerinin içme suyunu sağlayan su şebekesine "Zehirli madde kattığını" ve çok sayıda kişinin zehirlendiği ifade edildi.
          
Zehirlenen çok sayıda kişinin hastanelere kaldırıldığı belirtilen açıklamada, 1 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölgelerdeki hastanelerde yapılan tetkiklerde zehirli maddenin tespit edildiği aktarılan açıklamada, bunun üzerine bölgede halkın içme suyunu kullanmaması için cami hoparlörlerinden uyarı anonslarının yapıldığı kaydedildi.

Bölgenin içme suyu depolarının hala rejim güçlerinin kontrolünde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de rejim güçlerinin Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Şam'ın Malule beldesine silahlı grupların girdiği iddiasıyla topçu ateşine tuttuğunu belirtti.

AA
<< Önceki Haber "Esed halkın içme suyunu zehirledi" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER