Esed'in askerleri varil bombasını böyle attı - İşte o an

Esed askerlerinin muhaliflere karşı düzenlediği varil bombası saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Sözde askerlerin saldırı esnasındaki şoke eden tavırları ise pes dedirtti.

Esed askerlerinden şoke eden vahşet anı!

  • Esed askerleri muhaliflerin bulunduğu bölgelere bin 425 varil bombası attı.
  • 240'ı çocuk bin 179 kişinin öldüğü belirtildi.
  • Tahribat gücünü arttırmak için bombalara kesici ve delici demir parçaları da koyuldu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün hazırladığı raporda, Esed askerlerinin muhaliflerin bulunduğu bölgelere bin 425 varil bombası attığı, bunun sonucunda 240'ı çocuk bin 179 kişinin öldüğü belirtildi.

Askerlerin saldırı esnasındaki görüntüleri ise internette ortaya çıktı. Görüntülerde, Esed askerlerinin vurdumduymaz tavırları dikkat çekti. Askeri helikopterde çekilen görüntülerde, askerlerin içtiği sigara ile tutuşturdukları bombayı karga tulumba halkın üzerine fırlattıkları görüldü.   

5 BİN 400 BİNA YIKILDI
               
Raporda, Suriye rejiminin, bazıları 500 kiloya kadar ulaşan varil bombalarının mümkün olduğu kadar fazla zarar ve tahribat vermesini sağlamak için varillerin içine TNT patlayıcının yanı sıra şarapnel etkisi yapması amacıyla kesici ve delici demir parçaları koyduğu ifade edildi.
               
SNHR'nin raporunda, rejimin varil bombasına yönelmesinin, füzelere göre çok daha ucuz olması ve büyük tahribat vermesinden kaynaklandığı kaydedildi.
               
Rejimin attığı varillerin patlaması sonucu ülke genelinde ev, okul, cami ve kiliselerin de aralarında bulunduğu en az 5 bin 400 binanın yıkıldığı bildirildi.

SNHR, rejime bağlı helikopterlerin  Pazar günü Halep'in değişik mahallelerine 10'dan fazla varil bombası atması sonucunda tamamı sivil 100'den fazla kişinin öldüğünü vurguladı.

SNHR Müdürü Fadl Abdulgani, rejimin bu tür silahları kullanması karşısında diğer devletlerin suskun kalmasının uluslararası insani hukukun birçok önemli ilkesinin çöküşüne neden olacağına işaret etti.

AA
<< Önceki Haber Esed'in askerleri varil bombasını böyle attı - İşte o an Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER