'Hapislerde çürüyeceğim'

7 yıl hapse mahkum edilen Başbakan; "Putin beni uyarmıştı, hapislerde çürüyeceğim" dedi

'Hapislerde çürüyeceğim'

Vergi yolsuzluğundan 4 yıl, görevi kötüye kullanmaktan toplam 7 yıl hapse mahkum edilmiş olan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, “Putin de beni uyarmıştı, Timoşenko gibi hapislerde çürüyeceğim" diye kaygısını dile getirdi. 

İtalya mahkemelerinden gelen peş peşe ceza kararlarıyla sarsılan Silvio Berlusconi zor günler geçiriyor. İtalyan basınında yer alan iddialara göre hakkında 50'nin üzerinde dava bulunan deneyimli siyasetçi, partisinin Avrupa nezdindeki parlamenterleriyle bir araya geldiği öğlen yemeğinde konuştu. 

Rusya ile Ukrayna arasında 2009'da imzalanan doğalgaz anlaşmasında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanıp, 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş olan Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko'ya atıfta bulunan Berlusconi, “Avukatlarım, benim uğursuz bir geleceğim olduğunu söylüyor. Timoşenko olayında görüldüğü gibi, o kadar eylem ve isyana karşın olan yine oldu. Ben de onun gibi hapislerde çürüyeceğim" dedi. 

Kadim dostu olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce kendisini uyardığını söyleyen Berlusconi, “Putin, bana eninde sonunda bir bedel ödeteceklerini söylemişti. Timoşenko'nun akıbetinin aynısını yaşayacağımı söylemişti" dedi. 

CEZASINI SOSYAL HİZMETTE ÇEKMEK İSTİYOR

CNN'in haberine göre, Berlusconi, sahibi olduğu medya grubu Mediaset'te, Amerikan filmlerinin yayın haklarının alım satımı sırasında 7 milyon Euro'yu aşkın miktarda vergi yolsuzluğuyla suçlanıyordu. Ağustos ayında çıkan kararla 4 yıl hapse mahkum edilen siyasetin 77 yaşındaki renkli siması Berlusconi'nin cezası, af yasası gereği 1 yıla indirilmişti. 

Berlusconi'nin önünde, kısa süreli cezalarda uygulanan ev hapsi ya da sosyal hizmet seçenekleri bulunuyordu. Berlusconi, dün bu konudaki talebini Milano Savcılığı'na bildirdi. Avukatları verdikleri dilekçeyle, müvekkillerinin cezasını sosyal hizmette çekmek istediğini belirtti. 

Berlusconi'nin hangi kurumda ceza günlerini geçireceği henüz bilinmiyor, ancak aldığı cezadan ötürü senatörlüğünün düşürülmesine ilişkin oylama, Senato'da önümüzdeki günlerde yapılacak. 

<< Önceki Haber 'Hapislerde çürüyeceğim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER