İngiliz yayın kuruluşu Channel 4, nefret operasyonunu ele aldı

İngiltere’nin önde gelen ulusal televizyon kanalı Channel 4’ün ana haber bülteninde, 14 Aralık günü özgür medyaya düzenlenen operasyonlar ele alındı.

İngiliz yayın kuruluşu Channel 4, nefret operasyonunu ele aldı

İngiliz ulusal kanalının yayınladığı haberde, “Türkiye’nin en çok satılan gazetesine yapılan operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, ülkedeki gazetecilik mesleğini yeniden tanımladı.” ifadeleri kullanıldı.

Ana haber bülteni, daha sonra Dumanlı’nın Youtube’da yayınlanan "Ben bir gazeteciyim. Gazetecilik bir suç değildir" videosunu gündeme taşıdı.

Kanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Aralık sonrası yaptığı konuşmada operasyonda gözaltına alınan gazetecileri hedef aldığını belirtti. Türkiye’nin, geçmişten bugüne basın özgürlüğü konusunda sağlam bir itibara sahip olmadığı dile getirilen haberde, bu itibarın gün geçtikçe zedelendiğine dikkat çekildi.

Ana Haber Bülteni’nin konuk ettiği Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations) Kıdemli Üyesi ve Ortadoğu Çalışmaları Uzmanı Steven A. Cook ise operasyon süreci hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi destekçileri dışında kalan herkese ve özellikle gazetecilere korkutma politikası uyguladığını ve bu konuda başarılı olduğunu söyledi. Cook’a göre, cumhurbaşkanını desteklemeyen kesim için Türkiye’de hissi bir ‘sanal bilgi bakanlığı’ var.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ardından Fethullah Gülen’i ve Hizmet Hareketi’ni hedef göstererek hakkındaki iddialardan sıyrılmaya çalıştığı belirtildi. Öte yandan düzenlenen operasyonların ise Türkiye’de var olan demokrasiye yumruk gibi indiği vurgusu yapıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz yayın kuruluşu Channel 4, nefret operasyonunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER