İngiltere, Suriye için son sözünü söylemiş

İngiltere’de Suriye’ye askeri müdahale oylaması tekrarlanmayacak.

İngiltere, Suriye için son sözünü söylemiş

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye’ye askeri müdahale talebinin parlamentoya gündemine yeniden getirilmeyeceğini vurguladı. William Hague, geçen haftaki oylama sonucuna değinerek, “Önümüzdeki günlerde tekrar oylama yapabilir miyiz? Hayır, bunu yapamayız çünkü parlamento son sözünü söyledi.” ifadelerini kullandı.

BBC televizyonuna konuşan Bakan Hague, Suriye’deki kimyasal saldırıyla ilgili yeni bilgilerin milletvekillerin görüşünü değiştirmeyeceğini vurguladı. Hague, bakanların her hafta milletvekillerin reddettiği şeyi görüşmek için parlamentoya çağrılamayacağını belirterek,“Bence hükümet her hafta aynı teklifi parlamentoya götüremez. Bizim teklifimizde zaten BM denetim raporunun sonucu beklemek ve BM Güvenlik Konseyi'nde tartışmayı içeriyordu.” dedi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osbourne da Suriye’deki kimyasal saldırısıyla ilgili daha fazla delilin milletvekillerin görüşünü değiştirmeyeceğini belirtti. Osbourne, milletvekillerinin yine bir dış müdahaleden kuşkulu olduklarını belirterek, “Onların argümanını anlıyorum ama onlarla aynı fikirde değilim. BM denetçilerinden gelecek daha fazla delil de onları ikna edemeyecek." diye konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber İngiltere, Suriye için son sözünü söylemiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER