İngiltere’nin Hollywood’u krizde

Pinewood Stüdyoları, büyük bir kriz ile karşı karşıya...

İngiltere’nin Hollywood’u krizde

Çok sayıdaki tesisiyle dünya çapındaki film endüstrisine hizmet sunan Pinewood Stüdyoları, büyük bir kriz ile karşı karşıya.

İngiltere’nin Buckinghamshire bölgesinde bulunan ve ülkenin Hollywood’u olarak görülen Pinewood Stüdyoları, bünyesinde daha fazla filmin çekilmesi için alanını iki katına çıkarmak istiyor. Ancak bölge konseyi, çevrenin tahribat görmemesi ve halkın hayatlarını olumsuz etkilememesi için bu talebe karşı. Hal böyle olunca şimdiye kadar bin 500 filmin çekildiği stüdyonun yetkilileri, yapımcı şirketlerin İngiltere yerine Almanya ve Doğu Avrupa ülkelerini tercih etmesinden korkuyor.

James Bond: Skyfall ve Oscar ödüllü Sefiller’in de çekildiği stüdyo, daha şimdiden sırların çevrildiği yer olmuş bile. Marvel adlı ABD’li çizgi roman yapımcısı şirket, çekmeyi planladığı Ant-Man adlı yapım için Pinewood’u düşünüyor. Disney’in de başka stüdyo aradığı belirtiliyor. Stüdyo yetkililerinin, “Bize bir fırsat verirseniz, İngiltere’de daha çok filmin çekilmesine vesile olabiliriz.” şeklinde konuştuğu aktarılıyor.
<< Önceki Haber İngiltere’nin Hollywood’u krizde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER