İnsanlığa katkı yapacak çok önemli proje!

ABD'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu USAID ve Rhode Island Üniversitesi, insanlığa katkı yapacak çok önemli bir projeye imza attı.

İnsanlığa katkı yapacak çok önemli proje!

  • ABD'de "Bağış Hesaplayıcı" adı verilen proje hayata geçiriliyor.
  • Proje, afet bölgelerine daha hızlı ve daha çok yardım hedefliyor.
Proje doğal afetlerden etkilenen bölgelere insani yardımların çok daha verimli ve hızlı biçimde aktarılmasını hedefliyor.

Röportaj: "Bu projeyle amacımız uluslararası bir afet olduğu zaman kullanılmış eşyalarını veya buradan yardım malzemeleri alıp göndermek yerine nakdi yardım gönderip orada afet bölgesinde neye ihtiyaç varsa o alınsın."

Doğal afetlerin ardından en büyük sorunlardan biri yardımların afetzedelere ulaştırılması. "Bağış Hesaplayıcı" adı verilen proje bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Röportaj 2: "Nakdi yardım çok hızlı ulaşıyor aynı zamanda. Bu projenin amacı; Amerikan halkının akıllıca yardım yapması konusunda destek olmak. "

Mesela ABD'den Türkiye'ye 6 adet yarım litrelik su şişesi göndermek 192 dolara mal oluyor. Aynı parayla Türkiye'den tam 38 bin şişe su satın alınabiliyor. Bağış masraflarını görmek isteyenler proje kapsamında açılan www.cidi.org adresinden çeşitli seçenekleri inceleyebiliyor.

Öğretim üyeleri Koray Özpolar ve Reşit Şendağ koordinatörlüğünde, Rhode Island Üniversitesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen proje, yüzbinlerce dolarlık katma değer sağlamayı hedefliyor.

Röportaj 3: "Bu çalışma, öğrencilere sosyal sorumluluk aşılamak ve insanlığa katkı yapmak adına muhteşem bir proje. Bu projenin daha fazla yayılmasını, daha çok ülkeyi kapsamasını ve daha fazla insan tarafından kullanılmasını diliyorum."

<< Önceki Haber İnsanlığa katkı yapacak çok önemli proje! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER