İsrail medyasından şok ifadeler!

İsrail medyasında, Türkiye’den özür dilenmesine ilişkin “çok büyük hata” yorumları yapıldı.

İsrail medyasından şok ifadeler!

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki darbenin arkasında İsrail'in olduğunu iddia ettiği açıklamanın yankıları hala etkisini sürdürürken, İsrail medyası Türkiye'yle ilgili sert söylemlere yer veriyor.

İsrail'in büyük gazetesi Yedioth Ahronoth'un Hagai Segal imzası ile yayımlanan "Özür İçin Üzgünüz" başlıklı analizde, Türkiye'den özür dilenmesi 'Çok büyük bir hata' olarak nitelendirildi ve 'Türkiye İran'dan sonra İsrail'in bölgedeki en sert düşmanı' denildi.

Yorumda “İsrail hükümeti, Ankara önünde diz çöktü ve işlemediği bir günah için af diledi, bunun karşılığında da yüzüne birçok kez tükürüldü” gibi ağır ifadeleri kullanılıyor. 

Özre rağmen Başbakan Erdoğan’dan tek bir “uzlaştırıcı” bakış gelmediği, geçen hafta da "İsrail’i Mısır’daki darbenin arkasında olmakla suçladığı" belirtildiği yorumda şöyle iddialar yer aldı:

“Verilen taahhütlere karşı Türkiye, büyükelçisini yeniden İsrail’e göndermedi ancak Antalya’ya geri dönen binlerce İsrailli turistten yararlanıyor. Mevcut durumda Türkiye, İran’dan sonra İsrail’in bölgedeki en sert düşmanı olarak değerlendirilebilir.” 

<< Önceki Haber İsrail medyasından şok ifadeler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER