İsrail misket bombası kullanıyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'i, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılarda misket bombası kullanmakla suçladı.

İsrail misket bombası kullanıyor

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'in Lübnan'da sivillere yönelik parça tesirli salkım (MİSKET) bombası kullandığı yolunda kanıtlar bulunduğunu açıkladı.
Örgütün yayımladığı raporda, geçen hafta bir köye yönelik top saldırısında bu tür cephane kullanıldığı, olayda bir kişinin öldüğü, yedisi çocuk 12 kişinin yaralandığını yazdı. Örgütün genel direktörü Kenneth Roth, bu tür silahları kullanmanın kabul edilemeyecek denli yanlış ve güvenilmez olduğunu belirterek yoğun nüfusun bulunduğu yerlere yöneltmemek gerektiğini savundu. İsrail ordusu ise salkım bombasının uluslararası hukuka uygun olduğu yanıtını verirken, olayı soruşturduğunu açıkladı. Salkım (MİSKET)bombası, yüzlerce küçük bombadan oluşuyor.
En büyük tehlikesi ise bombaların tamamının yere düştüğünde patlamaması Saldırı sırasında patlamayan bu parlak ve sarı renkteki küçük bombaların kurbanı ise genellikle ne olduklarını bilmeyen küçük çocuklar oluyor. Salkım (MİSKET)bombaları mayınlar gibi yıllarca fark edilmeden düştükleri yerlerde üzerilerine basılmayı bekliyor. İsrail'in Lübnan'da kullandığı öne sürülen cephanenin arıza oranı ise 1' e 7. İnsan Hakları İzleme Örgütü bunun kabul edilemeyecek ölçüde yüksek olduğunu savunuyor.
<< Önceki Haber İsrail misket bombası kullanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER