Jackie Chan'in başı belada!

Dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Jackie Chan’ın başı oğlunun yaptıkları sebebiyle büyük derde girdi..

Jackie Chan'in başı belada!

Uzakdoğu dövüş sanatlarında gösterdiği performansla tanınan dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Jackie Chan’ın oğlu, esrar bulundurmaktan gözaltına alındı. Pekin polisi, 32 yaşındaki Jaycee Chan’ın evinde uyuşturucu bulduğunu ve yapılan testlerin pozitif çıktığını duyurdu.

Aynı zamanda şarkıcı da olan Jackie Chan’ın oğlunun, başkalarına da kendi evinde uyuşturucu kullanmasına izin verdiği ifade edildi. Polis, Jaycee’nin geçen Perşembe günü, arkadaşı Tayvanlı film yıldızı Kai Ko (23) ile birlikte yakalandığını bildirdi. Polis ayrıca Jaycee’nin evinde uyuşturucu işi yapan Song adlı üçüncü bir kişiyi de yakaladığını açıkladı. Beş yıl önce Çin polisinin ‘’Narkotik Kontrol Elçisi’’ olan Jackie Chan’dan oğlunun yakalanmasıyla ilgili henüz bir yorum gelmedi.

Jaycee Chan, Los Angeles’da doğdu ve üniversiteyi terk etmeden önce ABD’de okudu. Babasının yüzüncü filmiyle ünlenen Jaycee, Nisan 2011 yılında babası tarafından eleştirildi. Baba Chan, bu tarihte tüm servetini yardım kuruluşuna bağışlayacağını ve oğlunun kendi yolunu çizip, hayatına böyle devam etmesi gerektiğini söylemişti. Chan, oğlu için, ‘’Yetenekli ise, kendi parasını kazanabilir. Değilse, o zaman paramı israf edecektir." demişti.

ÇİN’İN UYUŞTURUCU KARNESİ

Çin’de son yıllarda özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanımı giderek artıyor.
Çin’deki yüksek mahkeme, Haziran ayında yaptığı açıklamada, uyuşturucu bağlantılı mahkûmiyet oranının 2013’ün ilk beş ayında göre yüzde 27,7 arttığını belirtti. Başkent Pekin’de de uyuşturucuyla ilgili tutuklamalar da geçen yıla oranla Nisan-Ağustos ayları arasında yüzde 35 arttı.
2013’ün ilk beş ayında 40 bin kişi uyuşturucudan cezalandırılırken, bunlardan 9 bini beş yılın üstünde hapis yada ölümle cezalandırıldı.

GENÇLERİN ORANI YÜZDE 75

Çin’in özellikle güneydeki Guangdong ,Guangxi ve Yunnan eyaletleri uyuşturucu trafiği yoğunluğunda başı çekiyor. Resmi Xinhua ajansı da problemin ülkenin içlerine doğru genişlediğini duyurdu. Xinhua’ya göre, ülkede yeni uyuşturucu kullananların yüzde 75’i, 35 yaşın altındakilerden oluşuyor.
Birleşmiş Milletler’e göre, özellikle sentetik uyuşturucu kullanımı Asya’da artış gösteriyor.

ÇİNLİ ÜNLÜLER UYUŞTURUCUDAN YAKALANDI

Çin’de uyuşturucu kullanımında ünlüler de göze batıyor. Son olarak aktör Gao Hu (40), 3 kişiyle birlikte uyuşturucu kullanmaktan tutuklanmıştı. Gao’dan önce de yine yönetmen ve oyuncu olan Zhang Guoli’nin oğlu aktör Zhang Mo , polis tarafından uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınmıştı. Film yönetmeni Zhang Yuan ve ünlü internet yazarı Chan Wanning de uyuşturucu bağlantılı suçtan dolayı tutuklanmıştı.

CİHAN

<< Önceki Haber Jackie Chan'in başı belada! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER