Kuzey Kore'nin son adımı ABD'yi harekete geçirdi!

ABD, nükleer tesisini tekrar açma kararı alan Kuzey Kore'yi, uluslararası yükümlülüklerine uymaya çağırdı.

Kuzey Kore'nin son adımı ABD'yi harekete geçirdi!

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü George Little, basın toplantısında, Kuzey Kore'nin nükleer tesisini açma kararını açıklamasıyla kendi taahhütlerine zıt düştüğünü ve uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiğini söyledi.
        
''Bu kuzey Kore için bir seçim. Uluslararası yükümlülüklerine uyabilir ki bizim umduğumuz da bu veya farklı bir yol çizebilir'' diyen Little, ''doğru yolun'' Kore yarımadası için barış ve istikrar olduğunu kaydetti.
         
Little, Kuzey Kore'nin nükleer silah edinme arayışlarından vazgeçmesi ve uluslararası taahhütlerine riayet etmesi gerektiğini ifade ederek, ABD'nin, Kore yarımadasındaki tansiyonu düşürmeye çalıştığını dile getirdi.

"TAMAMEN HAZIR VE MUKTEDİRİZ"

Kuzey Kore’nin, 2007 yılından bu yana kapalı durumdaki Yongbyon plütonyum reaktörünü yeniden faaliyete geçireceğini duyurmasına ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den de sert tepki geldi. Devlet başkanı Kim Jong-Un’u provokatif, tehlikeli ve düşüncesiz davranmakla suçlayan Kerry, “ABD Kuzey Kore’yi nükleer bir ülke olarak görmeyecek” dedi.

Kerry, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile yaptığı basın toplantısında konuştu. Yongbyon’daki nükleer tesisin tekrar harekete geçirilmesinin uluslararası sorumluluklara karşı doğrudan bir ihlal anlamına geleceğini belirten Kerry, “Şunu tekrar etmek isterim ki, ABD kendisini ve dostlarını savunmak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Biz bunu yapmaya tamamen hazır ve muktediriz. İnanıyorum ki Kuzey Kore de bunu anlamıştır” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Kuzey Kore'nin son adımı ABD'yi harekete geçirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER