Muhammed Bedii hakkında soruşturma

Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii hakkında soruşturma başlattı.

Muhammed Bedii hakkında soruşturma

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır Başsavcılığı, gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra  Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii hakkında soruşturma başlattı. Tura Cezaevi'nde bulunan Bedii'ye "şiddete teşvik etmek, kamu malına ve özel mülklere zarar vermek, vatandaşları terörize etmeye katılmak, vatandaşlara saldırmak için terör amaçlı çete kurmak" suçlamalarının yöneltildiği ve Mısır kanunlarına göre bu suçlamalara, idama varan cezalar verildiği belirtildi.

Bedii'yi Cumhuriyet Muhafızları Karargahı bölgesinde, en-Nasr yolunda, Ramses Meydanı'nda, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda halkı şiddete teşvik ettiği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkaran Medinetu'n-Nasr, Mısır el-Cedid, el-Uzbekiyye, Şark'ul-İskenderiye, Cenub'ul-Kahire savcıları tek tek sorguya aldı.

İhvan lideri Bedii, güvenlik güçleri tarafından başkent Kahire'deki Medinetu'n-Nasr (Nasrcity) bölgesinde bulunan Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınlarındaki bir dairede yakalanmasının ardından, yoğun güvenlik önlemleri altında 3 Temmuz askeri darbesinden sonra tutuklanan çok sayıda İhvan ve İslami parti liderinin de bulunduğu El-Akreb Hapishanesi'ne nakledilmişti.
<< Önceki Haber Muhammed Bedii hakkında soruşturma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER