O bir sokak satıcısı değil!

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de uzaktan bakıldığında sokak satıcısı gibi görünen, Surinder Singh yere serdiği bezin üstünde ne t-shirt ne de telefon kılıfı satıyor...

O bir sokak satıcısı değil!

Surinder Singh, eskilerden kalma ekipmanlarıyla insanlara diş sağlığı hizmeti veriyor.Onun mesleği sokak satıcılığı değil, sokak dişçiliği.

Bu, sadece Yeni Delhi’de karşılaşılan bir durum değil. Hindistan’ın hemen hemen bütün şehirlerinde bu hizmeti veren insanlar var. Dişinde rahatsızlığı olanların, 67 yaşındaki Singh’ten yardım almak için herhangi bir randevuya ihtiyaçları yok. Zira onun ne bir kliniği ne de bir yardımcısı var. Eğitim gördüğü okulu bırakan Singh, babası vasıtasıyla dişçilik hakkında birkaç şey öğrenmiş. 40 yıldır bu işin içinde olan Singh, amacının fakir insanlara hizmet vermek olduğunu söylüyor. Aletlerini sadece gün sonunda sterilize ettiğini söyleyen Singh, kendisine gelen hastaların risk göze aldığını itiraf ediyor. Ancak pek çok kişinin kliniklere gitmeye gücünün yetmediğine dikkat çekerek, “Onlar da tedavi edilmeyi hak ediyor.” diyor. Birkaç yıl önce günde 15’e yakın müşteri geldiğini söyleyen adam, şimdilerde ise bu sayının 5’i geçmediğini anlatıyor. 

ZAMAN
<< Önceki Haber O bir sokak satıcısı değil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER